Procedură privind înmatricularea temporară a autovehiculelor și remorcilor


În versiunea gratuită textul este afisat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului sau cumpărați documentul în formă completă.

Cumpără forma completă

sau autentifică-te

  •  

ÎNMATRICULAREA TEMPORARĂ A AUTOVEHICULELOR ȘI REMORCILOR

În conformitate cu Ordinul ministrului administrației și internelor nr. 1501/2006 înmatricularea se face prin serviciile publice comunitare regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor, în a căror rază de competență proprietarii își au domiciliul sau sediul ori reședința, în cazul persoanelor fizice cu domiciliul în străinătate din cadrul Direcției regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor din cadrul Ministerului Administrației și Internelor.

Înmatricularea se face numai pentru autovehiculele și remorcile omologate, potrivit legii, de către Regia Autonomă "Registrul Auto Român".

Înmatricularea poate fi permanentă sau, prin excepție, temporară.

Înmatricularea temporară se realizează pentru vehiculele de proveniență străină care beneficiază de regimul vamal de admitere temporară și pentru vehiculele destinate exportului.

DURATA ÎNMATRICULĂRII TEMPORARE

Înmatricularea temporară pentru export se realizează pentru o perioadă de maximum 30 de zile, dar care nu poate depăși termenul de valabilitate a asigurării internaționale - carte verde.

Pentru vehiculele aflate în regim vamal de admitere temporară, perioada de înmatriculare temporară nu poate depăși sfârșitul anului în curs, dacă solicitarea a fost făcută în primele 9 luni ale anului respectiv, ori sfârșitul anului următor, dacă solicitarea a fost făcută în ultimele 3 luni ale anului în curs. Perioada de înmatriculare temporară nu poate depăși termenul limită acordat de autoritatea vamală sau durata dreptului de ședere de care beneficiază cetățenii străini.

Pentru autovehiculele și remorcile care se introduc în România printr-o operațiune de leasing extern sau care sunt de proveniență străină și comercializate în România în sistem leasing, durata de înmatriculare temporară nu poate depăși valabilitatea contractului de leasing și termenul limită stabilit pentru importul temporar.

..........


În versiunea gratuită textul este afisat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului sau cumpărați documentul în formă completă.

;
se încarcă...