Procedură privind obținerea autorizației de transport rutier în interes propriu


În versiunea gratuită textul este afisat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului sau cumpărați documentul în formă completă.

Cumpără forma completă

sau autentifică-te

  •  

Autorizația de transport rutier în interes propriu

Prevederile legale aplicabile în materie se găsesc în Normele metodologice privind aplicarea prevederilor referitoare la organizarea și efectuarea transporturilor rutiere și a activităților conexe acestora stabilite prin Ordonanța Guvernului nr. 27/2011 privind transporturile rutiere și aprobate prin Ordinul ministrului transporturilor și infrastructurii nr. 980/2011.

Certificatul de transport în cont propriu

Transportul rutier în cont propriu de mărfuri și persoane se efectuează de către o societate în baza CERTIFICATULUI DE TRANSPORT ÎN CONT PROPRIU numai cu autovehicule la bordul cărora există, pe toată durata transportului, o copie conformă a certificatului de transport în cont propriu, documentul de transport, precum și celelalte documente specifice tipului de transport efectuat, stabilite prin reglementările în vigoare.

Valabilitatea certificatului de transport în cont propriu

Certificatul de transport în cont propriu este eliberat de Autoritatea Rutieră Română - A.R.R. cu o valabilitate de 10 ani, după prezentarea documentului de plată a tarifului de eliberare, aceasta păstrându-se la sediul întreprinderii.

Copiile conforme ale certificatului de transport în cont propriu se eliberează de Autoritatea Rutieră Română - A.R.R. cu o valabilitate de minim 1 an și fără a depăși perioada de valabilitate a certificatului de transport în cont propriu, după prezentarea documentului de plată a tarifului de eliberare, acestea păstrându-se la bordul autovehiculelor pentru care au fost emise.

Certificatul de transport în cont propriu și copiile conforme ale acestuia sunt documente nominale ale întreprinderii, nefiind transmisibile.

Tipizate

Copiile conforme ale certificatului de transport în cont propriu sunt personalizate de către Autoritatea Rutieră Română - A.R.R. cu numerele de înmatriculare ale autovehiculelor pentru care au fost emise.

..........


În versiunea gratuită textul este afisat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului sau cumpărați documentul în formă completă.

;
se încarcă...