Procedură privind preschimbarea permisului de conducere obținut în România


În versiunea gratuită textul este afisat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului sau cumpărați documentul în formă completă.

Cumpără forma completă

sau autentifică-te

  •  

PRESCHIMBAREA PERMISULUI DE CONDUCERE OBȚINUT ÎN ROMÂNIA

1. GENERALITĂȚI :

1.1. Permisele de conducere românești se preschimbă în baza prevederilor O.U.G. nr. 195/2002

1.2. Persoanele care pot solicita operațiunea de preschimbare sunt:

a) deținătorul permisului de conducere;

b) mandatarul, în baza unei procuri speciale autentificată în țară de notarul public, iar în străinătate, de misiunile diplomatice sau de oficiile consulare ale României;

c) Pentru permisele de conducere emise dupa data de 01.01.2009, cererea de eliberare a unui duplicat poate fi transmisa și prin corespondență, pe adresa Serviciului Public Comunitar Regim Permise Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor - SPCRPCIV care a emis permisul de conducere anterior.

1.3. Dupa preschimbare se emite o dovadă înlocuitoare a permisului de conducere, iar documentul se trimite prin poștă la domiciliul/reședinta titularului, la adresa specificată în cerere sau la sediul SPCRPCIV indicat în solicitare.

Daca organele poștale nu pot înainta permisul, acesta este returnat SPCRPCIV urmând a fi eliberat de la acest serviciu prin aplicația “Eliberare permise de conducere” și pe bază de semnatură.

1.4. Permisul emis ca urmare a preschimbării este fie “duplicat” (document cu aceeași valabilitate ca a documentului preschimbat), fie un nou document (document cu o nouă perioadă administrativă) în funcție de depunerea fișei medicale eliberate de o unitate medicală autorizată care atestă grupa/categoria de vehicule pe care este apt solicitantul sa le conduca.

1.5. Actul de identitate, în sensul prezentei proceduri este:

– pentru cetățenii români cu domiciliul în România: cartea de identitate, cartea de identitate provizorie sau buletinul de identitate

..........


În versiunea gratuită textul este afisat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului sau cumpărați documentul în formă completă.

;
se încarcă...