Procedură privind obținerea unui nou certificat de înmatriculare în cazul pierderii, furtului sau distrugerii acestuia


În versiunea gratuită textul este afisat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului sau cumpărați documentul în formă completă.

Cumpără forma completă

sau autentifică-te

  •  

PIERDEREA, FURTUL SAU DISTRUGEREA CERTIFICATULUI DE ÎNMATRICULARE

Conform art. 18 din O.U.G. nr. 195/2002 în cazul pierderii, furtului, schimbării numelui ori deteriorării certificatului de înmatriculare sau de înregistrare, proprietarul vehiculului respectiv este obligat să solicite autorității competente eliberarea unui nou certificat de înmatriculare sau de înregistrare, în condițiile stabilite de autoritatea competentă, în termen de 30 de zile de la data declarării pierderii sau furtului, de la data schimbării numelui ori de la data constatării deteriorării, după caz.

Conform art. 100 alin. (1) pct. 4 din O.U.G. nr. 195/2002 rep. 1 cu modificările ulterioare, neîndeplinirea obligației de a solicita autorității competente, în termenul prevăzut de lege, eliberarea unui nou certificat de înmatriculare ori de înregistrare, în cazul în care acesta a fost furat pierdut sau deteriorat sau nu mai corespunde din punct de vedere al formei și conținutul celor în vigoare, constituie contravenție și se sancționează cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancțiuni (4 sau 5 puncte-amendă; un punct-amendă reprezintă valoric 10% din salariul minim brut pe economie, stabilit prin hotărâre a Guvernului - conform art. 98 alin. (2) și alin. (4) lit. b) din O.U.G. nr. 195/2002, republicată).

Documente pentru eliberarea unui nou certificat de înmatriculare când certificatul de înmatriculare a fost pierdut:

a) Cererea solicitantului; Cererea pentru eliberarea unui duplicat al certificatului de înmatriculare în caz de furt/pierdere;

b) Declarația solicitantului din care să rezulte pierderea; Declarația privind pierderea certificatului de înmatriculare;

..........


În versiunea gratuită textul este afisat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului sau cumpărați documentul în formă completă.

;
se încarcă...