Procedură privind documentele care trebuie să se afle la bordul autovehiculelor rutiere aflate în trafic internațional


În versiunea gratuită textul este afisat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului sau cumpărați documentul în formă completă.

Cumpără forma completă

sau autentifică-te

  •  

DOCUMENTELE CARE TREBUIE SĂ SE AFLE LA BORDUL AUTOVEHICULELOR RUTIERE AFLATE ÎN TRAFIC INTERNAȚIONAL

În punctele de trecere a frontierei (PCTF) Ministerul Transporturilor exercită controlul asupra vehiculelor rutiere prin intermediul A.R.R. (Autoritatea Rutieră Română) și A.N.D.R. (Administrația Națională a Drumurilor din România).

Sunt supuse controlului vehiculele rutiere care efectuează transport public de mărfuri și de persoane și vehiculele care efectuează transport în interes propriu, având masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone sau capacitatea de peste 9 locuri pe scaune, inclusiv conducătorul auto, sau care transportă mărfuri periculoase ori agabaritice.

Tipurile de acte pe care șoferul trebuie să le aibă asupra se clasifică diferit, în funcție de țara de înmatriculare a autovehiculului. Anexa nr. 2 a Ordinului ministrului transporturilor nr. 598/1999 face distincție, enumerând mai întâi documentele necesare în general tuturor tipurilor de transport și mai apoi cele pentru transportul de marfă.

Documentele care trebuie să se afle la bordul vehiculelor rutiere care efectuează transport internațional

I. VEHICULE ÎNMATRICULATE ÎN ROMÂNIA

A. Pentru toate tipurile de transport:

1. licența de transport însoțită de caietul de sarcini (copie xerox), vizată pe anul în curs de reprezentanța Autorității Rutiere Române - A.R.R. care a emis-o;

2. licența de execuție pentru transport internațional (în original);

3. certificatul de înmatriculare a vehiculului, însoțit de talonul de inspecție tehnică;

4. permisul de conducere al conducătorului auto;

4. permisul de conducere al conducătorului auto;

5. diagrama tahograf pentru autovehiculele de marfă cu sarcina utilă mai mare de 3,5 tone, pentru microbuze (9 locuri) și autobuze;

6. asigurarea civilă și cartea verde, efectuată de o societate de asigurări din România;

7. documentele specifice solicitate de Administrația Națională a Drumurilor din România în vederea îndeplinirii obiectivelor controlului efectuat de aceasta:

a) autorizația specială de transport (în original) pentru eventuale depășiri de limite maxime admise (greutate și/sau gabarit), eliberată de administratorul drumurilor pe care a circulat (la ieșirea din România);

b) documente specifice reglementate pentru transporturile umanitare cu destinația România (la intrare);

c) talonul din MTC (matcă + talon + chitanță) eliberat la intrare (la ieșire) în cazul tranzitării teritoriului României;

d) alte documente impuse pe parcurs prin reglementări interne sau internaționale.

..........


În versiunea gratuită textul este afisat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului sau cumpărați documentul în formă completă.

;
se încarcă...