Procedură privind vânzarea - cumpărarea unui vehicul


În versiunea gratuită textul este afisat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului sau cumpărați documentul în formă completă.

Cumpără forma completă

sau autentifică-te

  •  

VÂNZAREA - CUMPĂRAREA UNUI VEHICUL

Deținătorul poate înstrăina vehiculul pe baza certificatului de înmatriculare, a cărții de identitate a vehiculului și a contractului de vânzare-cumpărare pentru un vehicul folosit.

Certificatului de înmatriculare se mai numește și talonul mașinii.

Cartea de identitate a vehiculului, în cazul în care pentru vehiculul respectiv nu a fost eliberat un asemenea document, se obține de la filiala locală a Registrului Auto Român (R.A.R.) care completează datele despre vehicul. Datele despre deținător se completează de către serviciul de circulație care a înmatriculat vehiculul.

La vehiculele noi care se înmatriculează prima dată în România, folia de securizare se aplică de Registrului Auto Român (R.A.R.) București, Calea Griviței Nr. 391 Sector 1 (P-ța. Chibrit), începând cu 02.08.2000.

Formularul "fișei" de înmatriculare și cel al "contractului" de vânzare-cumpărare a unui vehicul folosit se obțin de la Direcția generală de evidență informatizată a persoanei (Inspectoratul General al Poliției) sau de la formațiunea subordonată (Inspectoratul de Poliție Județean). Înainte de a contacta cumpărătorul, vânzătorul trebuie să completeze casetele A și D din fișa de înmatriculare și să obțină, în caseta E, viza organului financiar în raza căruia domiciliază (își are sediul). Viza atestă că au fost achitate, față de stat, debitele referitoare la vehicul și că acesta este liber de orice sarcini.

..........


În versiunea gratuită textul este afisat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului sau cumpărați documentul în formă completă.

;
se încarcă...