Procedură privind obținerea avizului Ministerului Turismului pentru eliberarea autorizației de construire


În versiunea gratuită textul este afisat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului sau cumpărați documentul în formă completă.

Cumpără forma completă

sau autentifică-te

  •  

AVIZUL MINISTERULUI TURISMULUI

Procedura avizului Ministerului Turismului pentru eliberarea autorizației de constituire/desființare pentru obiectivele din domeniul turismului se găsește reglementată în Metodologia de avizare a documentațiilor de urbanism privind zone și stațiuni turistice și a documentațiilor tehnice privind construcții din domeniul turismului, aprobată prin H.G. nr. 31/1996.

Avizul de specialitate al Ministerului Turismului precede și constituie o condiție a eliberării autorizației de constituire/desființare pentru obiectivele din domeniul turismului.

Avizul emis menționează categoria în care poate fi încadrat obiectivul, cu condiția respectării și a celorlalte criterii privind clasificarea pe stele și categorii a structurilor de primire turistice, și constituie premisa acordării ulterioare a categoriei.

OBIECTUL AVIZĂRII

Avizul de specialitate al Ministerului Turismului se emite pentru:

1. documentații de urbanism și amenajare a teritoriului privind zone și stațiuni turistice, cu regulamentele de urbanism aferente;

2. documentații tehnice privind amplasamentul, conformarea și funcționalitatea construcțiilor noi cu destinație turistică de tipul:

a) structuri de primire turistice:

- hotel, hotel-apartament, motel, vilă, bungalou, cabană, sat de vacanță, camping, pensiune cu o capacitate mai mare de 3 camere, indiferent de categoria de confort a acestora;

b) structuri de servire a mesei:

- restaurant clasic, restaurant specializat, restaurant cu specific național sau local, braserie, berărie, grădină de vară, baruri de orice tip, unități de tip fast food-restaurant cu autoservire, bufet tip "expres", pizzerie, snack-bar-cofetărie, patiserie, organizate în:

• unități amenajate în spații speciale destinate, cuprinse în structuri de primire turistice;

..........


În versiunea gratuită textul este afisat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului sau cumpărați documentul în formă completă.

;
se încarcă...