Cerere de înregistrare marcă


În versiunea gratuită textul este afisat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului sau cumpărați documentul în formă completă.

Cumpără forma completă

sau autentifică-te

  •  

SCURT GHID PENTRU ÎNREGISTRAREA UNEI MĂRCI

Dreptul asupra mărcii sau a indicației geografice este dobândit și protejat prin înregistrarea acestora la OSIM în condițiile Legii nr. 84/1998 privind înregistrarea mărcilor și indicațiilor geografice, modificată și completată prin Legea 66/2010.

Marca este un semn susceptibil de reprezentare grafică servind la deosebirea produselor sau serviciilor unei persoane fizice sau juridice de cele aparținând altor persoane. Pot să constituie mărci semne distinctive cum ar fi: cuvinte, inclusiv nume de persoane, desene, litere, cifre, elemente figurative, forme tridimensionale și în special forma produsului sau ambalajului său, combinații de culori, precum și orice combinație a acestor semne.

Înregistrarea unei mărci poate fi cerută individual sau în comun de orice persoană, direct sau printr-un mandatar, în condițiile prevăzute de lege, precum și de regulamentul de aplicare a acesteia.

În condițiile în care solicitantul nu are nici domiciliul, nici sediul și nici o unitate industrială sau comercială, efectivă și funcțională pe teritoriul Uniunii Europene sau în Spațiul Economic European, este obligatorie reprezentarea prin mandatar autorizat, cu excepția procedurii de depunere a cererii de înregistrare de marcă.

După modul de reprezentare grafică, marca poate fi:

Marca verbală - o denumire, un slogan, scrise cu caractere standard

Marca figurativă - un element grafic (desen) care nu conține litere sau cifre

..........


În versiunea gratuită textul este afisat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului sau cumpărați documentul în formă completă.

;
se încarcă...