Concedierea pentru motive care nu țin de persoana salariatului | Codul Muncii

Acesta este un fragment din Codul Muncii din 2003. Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

Cumpără forma actualizată

sau autentifică-te

  •  
SECȚIUNEA a 3 a Concedierea pentru motive care țin de persoana salariatului SECȚIUNEA a 5 a Concedierea colectivă Informarea, consultarea salariaților și procedura concedierilor colective

TITLUL II Contractul individual de muncă - CAPITOLUL V Încetarea contractului individual de muncă -
SECȚIUNEA a 4-a

Concedierea pentru motive care nu țin de persoana salariatului

Art. 65. - Respingeri de neconstituționalitate (1), Jurisprudență (13), Practică judiciară (333), Reviste (57), Doctrină (3), Modele (1), Comentarii expert (12), Referințe în cărți (2)

(1) Concedierea pentru motive care nu țin de persoana salariatului reprezintă încetarea contractului individual de muncă determinată de desființarea locului de muncă ocupat de salariat, din unul sau mai multe motive fără legătură cu persoana acestuia. Jurisprudență (11), Practică judiciară (214), Reviste (26), Doctrină (1), Comentarii expert (3)

(2) Desființarea locului de muncă trebuie să fie efectivă și să aibă o cauză reală și serioasă. Respingeri de neconstituționalitate (2), Jurisprudență (14), Practică judiciară (97), Reviste (22), Doctrină (1), Modele (1), Comentarii expert (8)

Art. 66. - Respingeri de neconstituționalitate (1), Jurisprudență (1), Practică judiciară (64), Reviste (17), Comentarii expert (3)

Concedierea pentru motive care nu țin de persoana salariatului poate fi individuală sau colectivă. Practică judiciară (1)

Art. 67. - Practică judiciară (71), Reviste (10), Comentarii expert (3), Referințe în cărți (1)

Salariații concediați pentru motive care nu țin de persoana lor beneficiază de măsuri active de combatere a șomajului și pot beneficia de compensații în condițiile prevăzute de lege și de contractul colectiv de muncă aplicabil. Referințe (1)

Acesta este un fragment din Codul Muncii din 2003. Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

;
se încarcă...