Art 62 Concedierea pentru motive care țin de persoana salariatului | Codul Muncii

Acesta este un fragment din Codul Muncii din 2003. Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

Cumpără forma actualizată

sau autentifică-te

  •  
Art 61 Concedierea pentru motive care țin de persoana salariatului Art 63 Concedierea pentru motive care țin de persoana salariatului

TITLUL II Contractul individual de muncă - CAPITOLUL V Încetarea contractului individual de muncă - SECȚIUNEA a 3-a Concedierea pentru motive care țin de persoana salariatului -
Art. 62.
- Jurisprudență (2), Practică judiciară (29), Reviste (2), Doctrină (1), Comentarii expert (3), Referințe în cărți (1)

(1) În cazul în care concedierea intervine pentru unul dintre motivele prevăzute la art. 61 lit. b) -d), angajatorul are obligația de a emite decizia de concediere în termen de 30 de zile calendaristice de la data constatării cauzei concedierii. Jurisprudență (2), Practică judiciară (13), Doctrină (1)

(2) În cazul în care concedierea intervine pentru motivul prevăzut la art. 61 lit. a), angajatorul poate emite decizia de concediere numai cu respectarea dispozițiilor art. 247-252. Jurisprudență (1), Practică judiciară (21), Reviste (3), Doctrină (1)

(3) Decizia se emite în scris și, sub sancțiunea nulității absolute, trebuie să fie motivată în fapt și în drept și să cuprindă precizări cu privire la termenul în care poate fi contestată și la instanța judecătorească la care se contestă. Jurisprudență (2), Practică judiciară (36), Reviste (4), Doctrină (1), Modele (1)

Acesta este un fragment din Codul Muncii din 2003. Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

;
se încarcă...