Art 51 Suspendarea contractului individual de muncă | Codul Muncii

Acesta este un fragment din Codul Muncii din 2003. Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

Cumpără forma actualizată

sau autentifică-te

  •  
Art 50 Suspendarea contractului individual de muncă Art 52 Suspendarea contractului individual de muncă

TITLUL II Contractul individual de muncă - CAPITOLUL IV Suspendarea contractului individual de muncă -
Art. 51.
- Practică judiciară (6), Reviste (3), Doctrină (1), Comentarii expert (2), Referințe în cărți (1)

(1) Contractul individual de muncă poate fi suspendat din inițiativa salariatului, în următoarele situații: Practică judiciară (4), Reviste (1)

a) concediu pentru creșterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, până la împlinirea vârstei de 3 ani; Jurisprudență (1), Practică judiciară (4), Reviste (2), Modele (1), Comentarii expert (1)

b) concediu pentru îngrijirea copilului bolnav în vârstă de până la 7 ani sau, în cazul copilului cu handicap, pentru afecțiuni intercurente, până la împlinirea vârstei de 18 ani; Practică judiciară (2), Reviste (2)

c) concediu paternal; Modele (1), Comentarii expert (1)

d) concediu pentru formare profesională; Comentarii expert (1)

e) exercitarea unor funcții elective în cadrul organismelor profesionale constituite la nivel central sau local, pe toată durata mandatului; Practică judiciară (1)

f) participarea la grevă. Comentarii expert (1)

(2) Contractul individual de muncă poate fi suspendat în situația absențelor nemotivate ale salariatului, în condițiile stabilite prin contractul colectiv de muncă aplicabil, contractul individual de muncă, precum și prin regulamentul intern. Practică judiciară (8), Reviste (5), Comentarii expert (1)

Acesta este un fragment din Codul Muncii din 2003. Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

;
se încarcă...