Art 131 Norma de muncă | Codul Muncii

Acesta este un fragment din Codul Muncii din 2003. Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

Cumpără forma actualizată
  •  

Timpul de muncă - Norma de muncă -
Art. 131.
- Jurisprudență, Reviste (2), Comentarii expert (1)

Normarea muncii se aplică tuturor categoriilor de salariați.

Acesta este un fragment din Codul Muncii din 2003. Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

Comentarii expert:

Câmpul de aplicare a normei de muncă - Costel Gilca
Deși pare o aplicare a principiului fundamental al egalității de tratament, acest articol este unul destul de confuz cu privire la aplicarea normării muncii tuturor categoriilor de salariați, deoarece nu este posibil ca normarea muncii să vizeze chiar toate categoriile de personal, iar în al doilea rând, admițând că este posibilă normarea tuturor categoriilor de personal, s-ar fi impus precizarea în funcție de caracteristicile specifice fiecărei categorii în parte, pentru a se putea observa că nu există o singură normare pentru toți salariații din unitate, o normare unitară care se aplică tuturor, ci normarea se realizează în funcție de caracteristicile funcțiilor îndeplinite de salariați.
Legiuitorul, prin acest articol, a dorit să precizeze doar că principiul normării muncii se aplică tuturor salariaților, angajatorul fiind obligat să normeze norma tuturor salariaților, în măsura în care este posibil, însă în raport cu elementele concrete ale postului.
[ Mai mult... ]

Pot fi de interes:

Codul Muncii:
Art 121 Munca suplimentară
Art 122 Munca suplimentară
Art 123 Munca suplimentară
Art 124 Munca suplimentară
Art 125 Munca de noapte
Art 126 Munca de noapte
Art 127 Munca de noapte
Art 128 Munca de noapte
Art 129 Norma de muncă
Art 130 Norma de muncă
Art 131 Norma de muncă
Art 132 Norma de muncă
Art 133 Repausuri periodice
Art 134 Pauza de masă și repausul zilnic
Art 135 Pauza de masă și repausul zilnic
Art 136 Pauza de masă și repausul zilnic
Art 137 Repausul săptămânal
Art 138 Repausul săptămânal
Art 139 Sărbătorile legale
Art 140 Sărbătorile legale
Art 141 Sărbătorile legale
Reviste:
Digitalizare și automatizare. Obligația angajatorilor de a asigura permanent condițiile tehnice și organizatorice pentru elaborarea normelor de muncă de către salariați
Normarea muncii salariaților. Stabilirea prin lege a sferei de atribuții corespunzătoare postului. Cuantificarea cantitativă și calitativă a atribuțiilor în funcție de specificul activității normate/Norming the employees' workload. Setting the job-specific scope of duties, according to the law. Quantitative and qualitative quantification of duties depending on the specifics of the normalized activity
;
se încarcă...