Art 118 Durata timpului de muncă | Codul Muncii

Acesta este un fragment din Codul Muncii din 2003. Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

Cumpără forma actualizată
  •  

Timpul de muncă - Durata timpului de muncă -
Art. 118.
- Jurisprudență, Reviste (2), Doctrină (1), Comentarii expert (1)

(1) Angajatorul poate stabili programe individualizate de muncă, cu acordul sau la solicitarea salariatului în cauză. Derogări (2), Doctrină (1)

(2) Programele individualizate de muncă presupun un mod de organizare flexibil a timpului de muncă.

(3) Durata zilnică a timpului de muncă este împărțită în două perioade: o perioadă fixă în care personalul se află simultan la locul de muncă și o perioadă variabilă, mobilă, în care salariatul își alege orele de sosire și de plecare, cu respectarea timpului de muncă zilnic.

(4) Programul individualizat de muncă poate funcționa numai cu respectarea dispozițiilor art. 112 și 114. Comentarii expert (1)

Acesta este un fragment din Codul Muncii din 2003. Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

Comentarii expert:

Programe individualizate - Costel Gilca
În virtutea dreptului angajatorului de a organiza activitatea și în acord cu noile concepții/realități privind necesitatea unei flexibilizări a timpului de muncă pentru armonizarea vieții profesionale cu viața privată, legiuitorul reglementează posibilitatea stabilirii unor programe individualizate de muncă.
Evident individualizarea programelor de muncă se realizează fie la semnarea contractului individual de muncă, fie pe parcursul desfășurării relațiilor de muncă prin act adițional la contractul individual de muncă, ceea ce presupune manifestarea de voință atât a salariatului, cât și a angajatorului.
[ Mai mult... ]

Programele individualizate de lucru. Soluții - Horatiu Sasu
Deoarece angajatorul poate stabili programe individualizate de muncă, cu acordul sau la solicitarea salariatului în cauză, deducem că programul variabil nu este obligatoriu la simpla solicitare a salariatului, ci rămâne la latitudinea angajatorului să îl aprobe, dacă va considera oportun.
Aceasta este soluția adusă prin art. 118 alin. (1). Restul articolului 118 complinește soluția: durata zilnică a timpului de muncă este împărțită în două perioade:
[ Mai mult... ]

Doctrină:

Codul muncii. Comentariu pe articole - Actualizare la vol. I-II, ediția 1
    În forma actuală textul de lege permite angajatorului să stabilească, cu acordul angajatului sau la solicitarea acestuia, programe individualizate de muncă. 
    Spre deosebire de reglementarea anterioară nu mai există condiționarea utilizării unor asemenea programe doar pe baza unor clauze contractuale cu acest obiect. 
    Putem remarca, așadar, și în acest caz diminuarea rolului normativ al contractului colectiv de muncă în favoarea negocierii individuale. [ Mai mult... ] 

Codul muncii republicat. Comentariu pe articole. Modificările aduse prin Legea nr. 40/2011 - Comentarii și explicații, Vol 1, ediția 1

Forma modificată prin Legea nr. 40/2011

Forma anterioară

(1) Angajatorul poate stabili programe individualizate de muncă, cu acordul sau la solicitarea salariatului în cauză.

(1) Angajatorul poate stabili programe individualizate de muncă, cu acordul sau la solicitarea salariatului în cauză, dacă această posibilitate este prevăzută în contractele colective de muncă aplicabile la nivelul angajatorului sau, în absența acestora, în regulamentele interne.

[ Mai mult... ]

Pot fi de interes:

Codul Muncii:
Art 108 Munca la domiciliu
Art 109 Munca la domiciliu
Art 110 Munca la domiciliu
Art 111 Durata timpului de muncă
Art 112 Durata timpului de muncă
Art 113 Durata timpului de muncă
Art 114 Durata timpului de muncă
Art 115 Durata timpului de muncă
Art 116 Durata timpului de muncă
Art 117 Durata timpului de muncă
Art 118 Durata timpului de muncă
Art 119 Durata timpului de muncă
Art 120 Munca suplimentară
Art 121 Munca suplimentară
Art 122 Munca suplimentară
Art 123 Munca suplimentară
Art 124 Munca suplimentară
Art 125 Munca de noapte
Art 126 Munca de noapte
Art 127 Munca de noapte
Art 128 Munca de noapte
Reviste:
Revista Curierul Judiciar nr. 5/2019
Ordinul Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri pentru angajatorii săi, în cazul stării de urgență privind COVID-19
Doctrină:
Codul muncii. Comentariu pe articole - Actualizare la vol. I-II, ediția 1
Codul muncii republicat. Comentariu pe articole. Modificările aduse prin Legea nr. 40/2011 - Comentarii și explicații, Vol 1, ediția 1
;
se încarcă...