Revista de Drept social nr. 3/2017

Servicii medicale. Neacordarea contravalorii serviciilor prestate de către un furnizor care nu avea la aceea dată încheiat un contract cu Casa de Asigurări de Sănătate, Editura Rosetti
de Curtea de Apel Oradea, secția litigii de muncă și asigurări sociale

27 octombrie 2017

În versiunea gratuită textul este afișat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului.

Cumpără forma completă
  •  

Jurisprudență

Prin sentința civilă nr. 171/LM din data de 17.03.2016, pronunțată de Tribunalul (…), s-a admis acțiunea formulată de reclamant în contradictoriu cu pârâtul Ministerul Public din România - Parchetul (…), și în consecință:

A fost obligat pârâtul să achite reclamantului suma de 1.329 lei, reprezentând contravaloarea servicii medicale și dobânda legală aferentă acestei sume, calculată de la data 07.05.2015 până la data plății efective.

Pentru a pronunța această hotărâre, instanța de fond a avut în vedere următoarele considerente:

Potrivit dispozițiilor art. 25 din O.U.G. nr. 27/2006 privind salarizarea magistraților: “Judecătorii, procurorii, personalul asimilat acestora și magistrații - asistenți, în activitate sau pensionari, beneficiază în mod gratuit de asistență medicală, medicamente și proteze, în condițiile respectării dispozițiilor legale privind plata contribuției pentru asigurările sociale de sănătate”.

În speță, prin cererea formulată de reclamant, în calitate de judecător, a solicitat decontarea unui serviciu medical.

..........


În versiunea gratuită textul este afișat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului.

;
se încarcă...