Articolul 2 se modifică și va avea următorul cuprins: - " -
Art. 2.
-

(1) În înțelesul prezentului regulament, sub denumirea de îngrășăminte sunt cuprinse toate produsele destinate îmbunătățirii fertilității solului și a nutriției plantelor, aplicate atât pe sol, cât și pe plante, ca amendamente de sol, îngrășăminte chimice, îngrășăminte organominerale, îngrășăminte biologice și stimulatori de creștere.

(2) Prin îngrășământ biologic se înțelege îngrășământul care conține culturi omogene de microorganisme, micro- ori macroelemente și/sau substanțe organice esențiale în nutriția plantelor, ce influențează fertilitatea solului, fiind aplicat direct pe sol, prin picurare, ca tratament, la rădăcinile sau semințele plantelor ori prin stropire la nivel foliar."

Acesta este un fragment din Ordinul nr. 94/2010 pentru modificarea și completarea Regulamentului privind organizarea și funcționarea Comisiei interministeriale pentru autorizarea îngrășămintelor în vederea înscrierii în lista îngrășămintelor autorizate cu mențiunea RO-ÎNGRĂȘĂMÂNT, pentru utilizarea și comercializarea în România, aprobat prin Ordinul ministrului agriculturii, pădurilor, apelor și mediului și al ministrului sănătății nr. 6/22/2004. Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

Pot fi de interes:

Ordin 94/2010:
Art I
Art 1 "
Art 2 "
Art 3 "
Art 12 "
Art 21 "
Art 21^1 "
Art II
Art III
;
se încarcă...