Art 3 Respectarea normelor de tehnică legislativă | Lege 24/2000

Acesta este un fragment din Legea nr. 24/2000 privind normele de tehnică legislativă pentru elaborarea actelor normative. Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

Cumpără forma actualizată
  •  

Dispoziții generale - Respectarea normelor de tehnică legislativă -
Art. 3.
- Jurisprudență, Reviste (3)

(1) Normele de tehnică legislativă sunt obligatorii la elaborarea proiectelor de lege de către Guvern și a propunerilor legislative aparținând deputaților, senatorilor sau cetățenilor, în cadrul exercitării dreptului la inițiativă legislativă, la elaborarea și adoptarea ordonanțelor și hotărârilor Guvernului, precum și la elaborarea și adoptarea actelor normative ale celorlalte autorități cu asemenea atribuții. Jurisprudență, Reviste (3), Doctrină (1)

(2) Normele de tehnică legislativă se aplică, în mod corespunzător, și la elaborarea și adoptarea proiectelor de ordine, instrucțiuni și de alte acte normative emise de conducătorii organelor administrației publice centrale de specialitate, precum și la elaborarea și adoptarea actelor cu caracter normativ emise de autoritățile administrației publice locale. Jurisprudență

Acesta este un fragment din Legea nr. 24/2000 privind normele de tehnică legislativă pentru elaborarea actelor normative. Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

Doctrină:

Drept administrativ, Vol II, ediția 4
    Astfel, potrivit art. 3 alin. (1) din Legea nr. 24/2000, republicată, „normele de tehnică legislativă sunt obligatorii la elaborarea proiectelor de lege de către Guvern și apropunerilor legislative aparținând deputaților, senatorilor sau cetățenilor, în cadrul exercitării dreptului la inițiativă legislativă, la elaborarea și adoptarea ordonanțelor și hotărârilor Guvernului, precum și la elaborarea și adoptarea actelor normative ale celorlalte autorități cu asemenea atribuții. [ Mai mult... ] 

Pot fi de interes:

Lege 24/2000:
Art 1 Activitatea de legiferare
Art 2 Tehnica legislativă
Art 3 Respectarea normelor de tehnică legislativă
Art 4 Ierarhia actelor normative
Art 5 Inițierea actelor normative
Art 6 Conținutul și fundamentarea soluțiilor legislative
Art 7 Evaluarea preliminară a impactului noilor reglementări
Art 8 Forma de redactare a actelor normative
Art 9 Avizarea proiectelor
Art 10 Avizul Consiliului Legislativ
Art 11 Publicarea actelor normative
Art 12 Intrarea în vigoare a actelor normative
Art 13 Integrarea proiectului în ansamblul legislației
Reviste:
Decizia nr. 61 din 7 februarie 2017
Revista Curierul Judiciar nr. 2/2017
Când este considerată întreruptă prescripția?
Depunctarea operatorilor aflați în insolvență. Sancțiune discriminatorie
Aspecte generate de procesul transpunerii directivelor UE în dreptul român
Doctrină:
Drept administrativ, Vol II, ediția 4
;
se încarcă...