Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare - BIRD

Amendamentul la Statutul Băncii Internaționale pentru Reconstrucție și Dezvoltare propus în partea (A) - Majorarea voturilor de bază a Rezoluției nr. 596 din 30 ianuarie 2009, privind majorarea puterii de vot și a cotelor de participare ale statelor membre cu economii aflate în tranziție și în curs de dezvoltare, aprobată de Consiliul Guvernatorilor Băncii Internaționale pentru Reconstrucție și Dezvoltare*)

Referințe (1)

Text publicat în M.Of. al României.

În vigoare de la 11 martie 2010

Acest document poate avea modificări ulterioare. Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

Cumpără forma actualizată

sau autentifică-te

  •  

*) Traducere.

Amendament la Statutul Băncii Internaționale pentru
Reconstrucție și Dezvoltare
Rezoluția Consiliului Guvernatorilor nr. 596 - partea A

(A) Majorarea voturilor de bază.

Consiliul Guvernatorilor decide prin prezenta după cum urmează:

1. Articolul V secțiunea 3 (a) din Statutul Băncii va fi amendat și va avea următorul conținut:

"

SECȚIUNEA 3 Sistemul de vot

(a) Puterea de vot a fiecărui membru va fi egală cu suma dintre voturile de bază și voturile aferente acțiunilor sale.

(i) Voturile de bază ale fiecărui membru vor fi reprezentate de numărul de voturi care rezultă din distribuirea în mod egal tuturor membrilor a 5,55 % din puterea de vot cumulată a tuturor membrilor, cu mențiunea că nu se atribuie voturi de bază fracționare.

(ii) Voturile aferente acțiunilor fiecărui membru vor fi reprezentate de numărul de voturi care rezultă din alocarea câte unui vot pentru fiecare acțiune deținută."

2. Amendamentul de mai sus va intra în vigoare pentru toți membrii în termen de 3 luni de la data la care Banca va certifica prin comunicări oficiale adresate tuturor membrilor, că trei cincimi dintre membri, având o putere totală de vot de 85 %, au acceptat amendamentul.

;
se încarcă...