CAPITOLUL IV Prestații și servicii de asigurare pentru accidente de muncă și boli profesionale - SECȚIUNEA a 5-a Compensații pentru atingerea integrității -
← Art 43
CAPITOLUL IV Prestații și servicii de asigurare pentru accidente de muncă și boli profesionale - SECȚIUNEA a 6-a Despăgubiri în caz de deces -
Art 45 →

Art. 44. - Practică judiciară (2)

(1) Compensația pentru atingerea integrității reprezintă o sumă fixă în bani și se acordă integral, o singură dată, fără a afecta celelalte drepturi sau indemnizații la care este îndreptățit asiguratul, și nu este luată în baza de calcul pentru determinarea acestor drepturi.

(2) Cuantumul compensației pentru atingerea integrității se stabilește în funcție de gravitatea leziunii, în limita unui plafon maxim de 12 salarii medii brute, comunicate de Institutul Național de Statistică.

(3) Criteriile și grilele pe baza cărora se acordă compensația pentru atingerea integrității se stabilesc prin decizie a președintelui CNPAS.

Acesta este un fragment din Legea nr. 346/2002 privind asigurarea pentru accidente de muncă și boli profesionale*). Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

;
se încarcă...