Art 97 Anularea suspendării executării pedepsei sub supraveghere | Codul Penal

Acesta este un fragment din Codul Penal din 2009. Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

Cumpără forma actualizată
  •  

Suspendarea executării pedepsei sub supraveghere - Anularea suspendării executării pedepsei sub supraveghere -
Art. 97. -
Legislație conexă (1), Jurisprudență, Reviste (3), Doctrină (4), Modele (1)

(1) Dacă pe parcursul termenului de supraveghere se descoperă că persoana condamnată mai săvârșise o infracțiune până la rămânerea definitivă a hotărârii prin care s-a dispus suspendarea, pentru care i s-a aplicat pedeapsa închisorii chiar după expirarea acestui termen, suspendarea se anulează, aplicându-se, după caz, dispozițiile privitoare la concursul de infracțiuni, recidivă sau pluralitate intermediară. Jurisprudență, Reviste (1)

(2) În caz de concurs de infracțiuni sau pluralitate intermediară, instanța poate dispune suspendarea executării pedepsei rezultante, dacă sunt îndeplinite condițiile prevăzute în art. 91. Dacă se dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, termenul de supraveghere se calculează de la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare prin care s-a pronunțat anterior suspendarea executării pedepsei sub supraveghere. Jurisprudență, Reviste (1)

Acesta este un fragment din Codul Penal din 2009. Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

Doctrină:

Noul Cod penal. Note • Corelații • Explicații, ediția 1
    1. Prezentare comparativă. Textul art. 97 noul C. pen. nu aduce elemente de noutate față de reglementarea anterioară, ci reia, cu unele modificări, dispozițiile cuprinse în art. 865 și 85 alin. (1) și (2) C. pen. din 1968. 
    Anularea măsurii poate fi dispusă în cazul în care se constată ulterior că nu erau îndeplinite condițiile legale pentru aplicarea acesteia, respectiv pe parcursul termenului de supraveghere se descoperă că persoana supravegheată mai săvârșise o infracțiune până la rămânerea definitivă a hotărârii prin care s-a dispus suspendarea, pentru care i s-a aplicat pedeapsa închisorii chiar după expirarea acestui termen. [ Mai mult... ] 

Codul penal. Comentariu pe articole, ediția 2
    Dacă pe parcursul termenului de supraveghere se descoperă că persoana condamnată mai săvârșise o infracțiune până la rămânerea definitivă a hotărârii prin care s-a dispus suspendarea, pentru care i s-a aplicat pedeapsa închisorii chiar după expirarea acestui termen, suspendarea se anulează, aplicându-se, după caz, dispozițiile privitoare la concursul de infracțiuni, recidivă sau pluralitate intermediară. [ Mai mult... ] 

Drept penal. Partea generală ediția a 4-a
    Anularea suspendării executării pedepsei sub supraveghere este reglementată în art. 97 C. pen. Potrivit alin. (1), suspendarea executării pedepsei sub supraveghere se anulează dacă pe parcursul termenului de supraveghere se descoperă că persoana condamnată mai săvârșise o infracțiune până la rămânerea definitivă a hotărârii prin care s-a dispus suspendarea, pentru care i s-a aplicat pedeapsa închisorii chiar după expirarea acestui termen. [ Mai mult... ] 

Noul Cod penal. Comentarii pe articole
    Suspendarea executării pedepsei sub supraveghere se anulează(230) atunci când se descoperă că persoana condamnată săvârșise o altă infracțiune înainte de rămânerea definitivă a hotărârii prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei, infracțiune pentru care i s-a aplicat pedeapsa închisorii. Într-un astfel de caz, în raport cu infracțiunea descoperită, se aplică, în funcție de situație, regulile referitoare la concursul de infracțiuni, recidivă sau pluralitatea intermediară. [ Mai mult... ] 

Pot fi de interes:

Codul Penal:
Art 87 Modificarea sau încetarea obligațiilor
Art 88 Revocarea amânării aplicării pedepsei
Art 89 Anularea amânării aplicării pedepsei
Art 90 Efectele amânării aplicării pedepsei
Art 91 Condițiile suspendării executării pedepsei sub supraveghere
Art 92 Termenul de supraveghere
Art 93 Măsurile de supraveghere și obligațiile
Art 94 Supravegherea condamnatului
Art 95 Modificarea sau încetarea obligațiilor
Art 96 Revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere
Art 97 Anularea suspendării executării pedepsei sub supraveghere
Art 98 Efectele suspendării executării pedepsei sub supraveghere
Art 99 Condițiile liberării condiționate în cazul detențiunii pe viață
Art 100 Condițiile liberării condiționate în cazul pedepsei închisorii
Art 101 Măsurile de supraveghere și obligațiile
Art 102 Supravegherea condamnatului
Art 103 Modificarea sau încetarea obligațiilor
Art 104 Revocarea liberării condiționate
Art 105 Anularea liberării condiționate
Art 106 Efectele liberării condiționate
Art 107 Scopul măsurilor de siguranță
Reviste:
Scurte observații critice asupra unui proiect de modificare a Legii nr. 241/2005 a evaziunii fiscale
De ce este Serviciul de probațiune subiect procesual?
Noutăți legislative*
Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept în materie penală. Respingere sesizare. Infracțiunea de proxenetism
Calcularea termenului de supraveghere când suntem în prezența suspendării sub supraveghere
Doctrină:
Noul Cod penal. Note • Corelații • Explicații, ediția 1
Codul penal. Comentariu pe articole, ediția 2
Drept penal. Partea generală ediția a 4-a
Noul Cod penal. Comentarii pe articole
Modele:
Cerere de anulare a suspendării condiționate a executării pedepsei, ori de anulare a suspendării executării pedepsei sub supraveghere, pentru infracțiuni săvârșite anterior suspendării.
Legislație conexă :
Codul de Procedură Penală din 2010
;
se încarcă...