Art 93 Măsurile de supraveghere și obligațiile | Codul Penal

Acesta este un fragment din Codul Penal din 2009. Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

Cumpără forma actualizată
sau autentifică-te
  •  

Suspendarea executării pedepsei sub supraveghere - Măsurile de supraveghere și obligațiile -
Art. 93. -
Legislație conexă (1), Jurisprudență (40), Practică judiciară (424), Reviste (5), Doctrină (3), Modele (1), Referințe în cărți (2)

(1) Pe durata termenului de supraveghere, condamnatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: Jurisprudență (61), Practică judiciară (591), Reviste (4), Modele (3)

a) să se prezinte la serviciul de probațiune, la datele fixate de acesta; Jurisprudență (6), Practică judiciară (156)

b) să primească vizitele consilierului de probațiune desemnat cu supravegherea sa; Jurisprudență (1), Practică judiciară (3)

c) să anunțe, în prealabil, schimbarea locuinței și orice deplasare care depășește 5 zile; Jurisprudență (3), Practică judiciară (69)

d) să comunice schimbarea locului de muncă; Jurisprudență (1), Practică judiciară (27), Reviste (1)

e) să comunice informații și documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existență. Jurisprudență (5), Practică judiciară (165)

(2) Instanța impune condamnatului să execute una sau mai multe dintre următoarele obligații: Legislație conexă (1), Jurisprudență (15), Practică judiciară (184), Reviste (3)

a) să urmeze un curs de pregătire școlară ori de calificare profesională; Jurisprudență (7), Practică judiciară (54), Modele (3)

b) să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probațiune sau organizate în colaborare cu instituții din comunitate; Jurisprudență (15), Practică judiciară (151), Reviste (2)

c) să se supună măsurilor de control, tratament sau îngrijire medicală; Practică judiciară (10)

d) să nu părăsească teritoriul României, fără acordul instanței. Jurisprudență (8), Practică judiciară (51), Reviste (1), Modele (1)

(3) Pe parcursul termenului de supraveghere, condamnatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă cuprinsă între 60 și 120 de zile, în condițiile stabilite de instanță, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, nu poate presta această muncă. Numărul zilnic de ore se stabilește prin legea de executare a pedepselor. Jurisprudență (31), Practică judiciară (360), Reviste (3), Modele (3)

(4) Pentru stabilirea conținutului obligațiilor prevăzute în alin. (2) lit. a) și lit. b), precum și în alin. (3), instanța va consulta serviciul de probațiune, care este obligat să formuleze recomandări în acest sens. Modificări (1), Legislație conexă (1), Practică judiciară (2)

(5) Condamnatul trebuie să îndeplinească integral obligațiile civile stabilite prin hotărârea de condamnare, cel mai târziu cu 3 luni înainte de expirarea termenului de supraveghere. Practică judiciară (14)

Mergi la:
Art 83 Condițiile amânării aplicării pedepsei
Art 84 Termenul de supraveghere
Art 85 Măsurile de supraveghere și obligațiile
Art 86 Supravegherea
Art 87 Modificarea sau încetarea obligațiilor
Art 88 Revocarea amânării aplicării pedepsei
Art 89 Anularea amânării aplicării pedepsei
Art 90 Efectele amânării aplicării pedepsei
Art 91 Condițiile suspendării executării pedepsei sub supraveghere
Art 92 Termenul de supraveghere
Art 93 Măsurile de supraveghere și obligațiile
Art 94 Supravegherea condamnatului
Art 95 Modificarea sau încetarea obligațiilor
Art 96 Revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere
Art 97 Anularea suspendării executării pedepsei sub supraveghere
Art 98 Efectele suspendării executării pedepsei sub supraveghere
Art 99 Condițiile liberării condiționate în cazul detențiunii pe viață
Art 100 Condițiile liberării condiționate în cazul pedepsei închisorii
Art 101 Măsurile de supraveghere și obligațiile
Art 102 Supravegherea condamnatului
Art 103 Modificarea sau încetarea obligațiilor

Acesta este un fragment din Codul Penal din 2009. Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

;
se încarcă...