Art 2 Definiții și domeniul de aplicabilitate | Ordonanță 107/1999

Acesta este un fragment din Ordonanța nr. 107/1999 privind activitatea de comercializare a pachetelor de servicii turistice. Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

Cumpără forma actualizată
  •  

Definiții și domeniul de aplicabilitate -
Art. 2.
- Reviste (1)

În sensul prezentei ordonanțe, prin următorii termeni se înțelege:

1. pachet de servicii turistice - combinația prestabilită a cel puțin două dintre următoarele trei grupe de servicii, cu condiția ca durata neîntreruptă a acestora să depășească 24 de ore sau să cuprindă o înnoptare, și anume:

a) transport;

b) cazare;

c) alte servicii, fără legătură cu transportul sau cazarea sau care nu sunt accesorii ale acestora și care reprezintă o parte semnificativă a pachetului de servicii turistice, cum ar fi: alimentație, tratament balnear, agrement și altele asemenea;

2. contract de comercializare a pachetului de servicii turistice, denumit în continuare contract - acordul de voință dintre agenția de turism și turist, care are ca obiect cumpărarea unui pachet de servicii turistice de către turist și eliberarea documentelor de plată și a documentelor de călătorie de către agenția de turism; Reviste (1)

3. agenția de turism - orice unitate specializată, persoană juridică, care organizează, oferă și vinde pachete de servicii turistice sau componente ale acestora. Modificări (1), Referințe (1), Reviste (1)

Agențiile de turism pot fi de următoarele tipuri:

a) agenție de turism touroperatoare, având ca obiect de activitate organizarea și vânzarea pe cont propriu a pachetelor de servicii turistice sau a componentelor acestora, direct sau prin intermediari;

b) agenție de turism detailistă, care vinde sau oferă spre vânzare, în contul unei agenții de turism touroperatoare, pachete de servicii turistice sau componente ale acestora contractate cu aceasta;

4. consumator - orice persoană sau grup de persoane fizice constituite în asociații care cumpără sau se angajează să cumpere pachetul de servicii turistice - contractant principal - sau orice persoană în numele căreia contractantul principal se angajează să cumpere pachetul de servicii turistice - alți beneficiari - sau orice persoană în favoarea căreia contractantul principal ori alți beneficiari cedează pachetul de servicii turistice - cesionarul. Reviste (1)

Acesta este un fragment din Ordonanța nr. 107/1999 privind activitatea de comercializare a pachetelor de servicii turistice. Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

Pot fi de interes:

Ordonanță 107/1999:
Art 1 Definiții și domeniul de aplicabilitate
Art 2 Definiții și domeniul de aplicabilitate
Art 3 Definiții și domeniul de aplicabilitate
Art 4 Definiții și domeniul de aplicabilitate
Art 5 Definiții și domeniul de aplicabilitate
Art 6 Informarea turistului
Art 7 Informarea turistului
Art 8 Informarea turistului
Art 9 Informarea turistului
Art 10 Informarea turistului
Art 11 Contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice
Art 12 Contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice
Reviste:
Dificultăți de interpretare și aplicare a Directivei 90/314/CEE privind pachetele de servicii pentru călătorii, vacanțe și circuite
Revista Curierul Fiscal nr. 4/2018
;
se încarcă...