Art 100 Încetarea raportului de serviciu | Lege 188/1999

Acesta este un fragment din Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcționarilor publici. Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

Cumpără forma actualizată

sau autentifică-te

  •  
Art 99 Încetarea raportului de serviciu Art 101 Încetarea raportului de serviciu

CAPITOLUL IX Modificarea, suspendarea și încetarea raportului de serviciu - SECȚIUNEA a 3-a Încetarea raportului de serviciu -
Art. 100.
- Practică judiciară (78), Reviste (4)

(1) În caz de reorganizare a autorității sau instituției publice, funcționarii publici vor fi numiți în noile funcții publice sau, după caz, în noile compartimente în următoarele cazuri: Respingeri de neconstituționalitate (1), Practică judiciară (35), Reviste (1)

a) se modifică atribuțiile aferente unei funcții publice mai puțin de 50%; Practică judiciară (10), Reviste (1)

b) sunt reduse atribuțiile unui compartiment; Practică judiciară (3), Reviste (1)

c) este schimbată denumirea fără modificarea în proporție de peste 50% a atribuțiilor aferente funcției publice; Practică judiciară (12), Reviste (1)

d) este schimbată structura compartimentului. Jurisprudență (1), Practică judiciară (9)

(2) Aplicarea prevederilor alin. (1) se face cu respectarea următoarelor criterii: Respingeri de neconstituționalitate (1), Practică judiciară (20), Reviste (1)

a) categoria, clasa și, după caz, gradul profesional ale funcționarului public; Practică judiciară (2)

b) îndeplinirea criteriilor specifice stabilite pentru funcția publică; Practică judiciară (1)

c) pregătirea profesională; Practică judiciară (1)

d) să fi desfășurat activități similare.

(3) În cazul în care există mai mulți funcționari publici, se organizează examen de către autoritatea sau instituția publică. Puneri în aplicare (1), Practică judiciară (43), Reviste (1)

(4) Reducerea unui post este justificată dacă atribuțiile aferente acestuia se modifică în proporție de peste 50% sau dacă sunt modificate condițiile specifice de ocupare a postului respectiv, referitoare la studii. Jurisprudență (1), Practică judiciară (49)

(5) În cazul reorganizării activității prin reducerea posturilor, autoritatea sau instituția publică nu poate înființa posturi similare celor desființate pentru o perioadă de un an de la data reorganizării. Practică judiciară (28), Reviste (1)

Acesta este un fragment din Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcționarilor publici. Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

;
se încarcă...