Art. 1. -

(1) În scopul garantării instrumentelor financiare pe care instituțiile de credit le pun la dispoziție beneficiarilor fondurilor SAPARD, Fondul european agricol pentru dezvoltare rurală, Fondul european pentru pescuit și Fondul european de garantare agricolă, se constituie la dispoziția Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale Fondul de garantare a creditelor, denumit în continuare fond. Modificări (1)

(2) Fondul se gestionează de către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

(3) Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale alocă Fondului de Garantare a Creditului Rural - S.A. și Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii - S.A., denumite în continuare fonduri de garantare, sume din fond, în scopul acordării de garanții instituțiilor de credit.

(4) Acordarea sumelor din fond se efectuează pe bază de convenții încheiate între Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale și fondurile de garantare.

(5) Alocarea sumelor din fond de către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale se face distinct pentru fiecare fond: SAPARD, Fondul european agricol pentru dezvoltare rurală, Fondul european pentru pescuit, Fondul european de garantare agricolă.

Acesta este un fragment din Legea nr. 218/2005 privind stimularea absorbției fondurilor SAPARD, Fondul european agricol pentru dezvoltare rurală, Fondul european pentru pescuit, Fondul european de garantare agricolă, prin preluarea riscului de creditare de către fondurile de garantare. Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

Pot fi de interes:

Lege 218/2005:
Art 1
Art 2
Art 3
Art 4
Art 5
Art 6
Art 7
Art 8
Art 9
Art 10
Art 11
;
se încarcă...