CAPITOLUL IV Registrul național al videogramelor -
← Art 29
CAPITOLUL V Registrul național al multiplicatorilor -
Art 31 →

Art. 30. -

(1) Persoanele fizice autorizate și persoanele juridice care doresc să desfășoare pe teritoriul României activități de multiplicare a fonogramelor, videogramelor și/sau programelor pentru calculator pot desfășura aceste activități numai după înregistrarea în Registrul național al multiplicatorilor prin obținerea unei autorizații de la Oficiul Român pentru Drepturile de Autor. Puneri în aplicare (1)

(2) Registrul național al multiplicatorilor este organizat în formă electronică și cuprinde următoarele secțiuni:

a) secțiunea multiplicatori de discuri optice;

b) secțiunea multiplicatori de casete audio;

c) secțiunea multiplicatori de casete video.

(3) Înregistrarea în Registrul național al multiplicatorilor este obligatorie pentru operatorii economici care:

a) multiplică fonograme, videograme sau programe pentru calculator pe discuri optice, casete audio ori casete video, după caz, destinate distribuirii către public;

b) intermediază, în afara României, servicii de multiplicare de fonograme, videograme sau programe pentru calculator pe discuri optice, casete audio ori casete video, după caz, destinate distribuirii către public.

(4) Operatorii economici care multiplică propriile fonograme, videograme și programe pentru calculator, exceptate potrivit prevederilor art. 31, nu au obligația să se înregistreze în Registrul național al multiplicatorilor.

Acesta este un fragment din Ordonanța nr. 25/2006 privind întărirea capacității administrative a Oficiului Român pentru Drepturile de Autor. Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

;
se încarcă...