Saptamanalul de drept nr. 11/2016

Elemente de noutate aduse de proiectul de norme metodologice de aplicare a Legii privind concesiunile de lucrări și concesiunile de servicii
de Agenția Națională pentru Achiziții Publice

21 iunie 2016

În versiunea gratuită textul este afișat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului.

Cumpără forma completă
  •  

SURSA: www.anap.gov.ro

1. Normelele metodologice prevăd expres că aplicarea procedurilor prevăzute de Legea privind concesiunile, finalizate cu atribuirea unui contract de concesiune se realizează doar peste pragurile prevăzute la art. 11 din Lege, respectiv 22.908.118 lei.

Pentru atribuirea concesiunilor de lucrări sau de servicii a căror valoare este mai mică decât pragul valoric mai sus menționat autoritățile/entitățile contractante trebuie să aiba în vedere doar respectarea principiilor generale prevăzute la art. 2 alin. (2) din Legea privind concesiunile lucrări și a concesiunilor de servicii.

2. Sunt prevăzute expres etapele concesiunii (Art. 9 din proiect).

Atribuirea unui contract de concesiunea este rezultatul unui proces de concesionare ce se derulează în mai multe etape.

Autoritatea/entitatea contractantă are obligația de a se documenta și de a parcurge pentru fiecare proces de concesionare trei etape distincte:

- etapa de planificare, fundamentare și pregătire;

- etapa de organizare a competiției și atribuirea contractului;

..........


În versiunea gratuită textul este afișat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului.

;
se încarcă...