Cumpără forma actualizată
sau autentifică-te
  •  

Dispoziții finale -
Art. 42.
- Jurisprudență (1), Practică judiciară (1), Doctrină (1)

(1) În toate cazurile în care o lege sau un alt act normativ de același rang prevede radierea de drept a unei persoane juridice înregistrate în registrul comerțului, constatarea dizolvării de drept, ca etapă prealabilă obligatorie, urmează procedura prevăzută la art. 30 alin. (2) și (3). Reviste (1), Doctrină (1)

(2) După constatarea dizolvării de drept sunt aplicabile dispozițiile art. 31.

(3) În cazul în care un act normativ, ulterior înregistrării unei persoane juridice în registrul comerțului, dispune încetarea de drept a activității sau lipsirea de drept de efecte a actului de autorizare, de înființare, de încuviințare sau de recunoaștere, orice persoană interesată va putea solicita instanței competente să constate modificarea de drept a actelor constitutive ale persoanei juridice în ceea ce privește obiectul de activitate și, după caz, dacă acest obiect de activitate este unic, să constate dizolvarea de drept a persoanei juridice. Reviste (1), Doctrină (1)

(4) Prin hotărârea pronunțată potrivit alin. (3), instanța competentă va dispune înregistrarea în registrul comerțului a hotărârii pronunțate, rămasă irevocabilă, și publicarea acesteia în Monitorul Oficial al României, Partea a IV-a, pe cheltuiala persoanei care a făcut cererea. Modificări (1)

(5) În cazul dizolvării de drept prevăzute la alin. (3) sunt aplicabile dispozițiile alin. (2) privitoare la lichidare și radiere.

Mergi la:
Art 32 Preschimbarea certificatului de înmatriculare și a celui de înregistrare fiscală
Art 33 Servicii de asistență
Art 34 Servicii de asistență
Art 35 Servicii de asistență
Art 36 Taxe și tarife
Art 37 Taxe și tarife
Art 38 Taxe și tarife
Art 39 Taxe și tarife
Art 40 Taxe și tarife
Art 41 Dispoziții finale
Art 42 Dispoziții finale
Art 43 Dispoziții finale
Art 44 Dispoziții finale
Art 45 Dispoziții finale
Art 46 Dispoziții finale

Acesta este un fragment din Legea nr. 359/2004 privind simplificarea formalităților la înregistrarea în registrul comerțului a persoanelor fizice, asociațiilor familiale și persoanelor juridice, înregistrarea fiscală a acestora, precum și la autorizarea funcționării persoanelor juridice. Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

;
se încarcă...