Ordonanța de urgență nr. 24/2008 privind accesul la propriul dosar și deconspirarea Securității - CAPITOLUL III Organizarea și funcționarea Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității -
SECȚIUNEA a 2 a Personalul Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității

Acesta este un fragment din Ordonanța de urgență nr. 24/2008 privind accesul la propriul dosar și deconspirarea Securității. Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

Cumpără forma actualizată

sau autentifică-te

  •  
CAPITOLUL III Organizarea și funcționarea Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității -
← SECȚIUNEA 1 Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității și Colegiul Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității
CAPITOLUL IV Deconspirarea Securității prin cercetarea științifică și valorificarea patrimoniului arhivistic -
Art 28 →

SECȚIUNEA a 2-a Personalul Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor
Securității

Art. 25. - Respingeri de neconstituționalitate (1)

(1) Personalul Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității este alcătuit din funcționari publici și personal contractual, care se supun prevederilor legale care le reglementează activitatea.

(2) Din Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității nu pot face parte lucrătorii Securității sau colaboratorii acesteia, astfel cum sunt definiți prin prezenta ordonanță de urgență, cei ai altor servicii de informații străine, ai altor structuri informative interne și străine și ai altor organizații care au desfășurat sau desfășoară activități ce contravin drepturilor și libertăților fundamentale ale omului. Modificări (1)

(3) De asemenea, nu pot face parte din Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității persoanele care au suferit condamnări pentru infracțiuni de drept comun, chiar dacă au fost amnistiate.

Art. 26. - Respingeri de neconstituționalitate (1)

Numirea personalului Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității se face prin ordin al președintelui Colegiului Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității.

Art. 27. - Respingeri de neconstituționalitate (1)

Membrii Colegiului Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității și personalul Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității sunt obligați să respecte normele de confidențialitate privind problemele de serviciu și după pierderea calității de membru sau de angajat.

Acesta este un fragment din Ordonanța de urgență nr. 24/2008 privind accesul la propriul dosar și deconspirarea Securității. Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

;
se încarcă...