CAPITOLUL IV Deconspirarea Securității prin cercetarea științifică și valorificarea patrimoniului arhivistic -
← Art 28
CAPITOLUL V Sancțiuni -
Art 30 →

Art. 29. - Respingeri de neconstituționalitate (1)

(1) Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității organizează și desfășoară activități formativeducative privind funcționarea și implicarea structurilor represive în menținerea regimului totalitar comunist, precum și pentru conservarea și cinstirea memoriei victimelor acestuia, prin organizarea de conferințe, expoziții și programe educative în școli, publicarea de studii științifice, documente, realizarea de filme documentare. Respingeri de neconstituționalitate (1)

(2) Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității realizează, în colaborare cu instituții abilitate legal, proiecte de cercetare și educaționale care să vizeze cunoașterea trecutului României în perioada 1945-1989.

(3) Veniturile obținute din eliberarea de copii potrivit art. 28 precum și cele realizate prin valorificarea produselor editoriale și pe suport audiovideo editate de Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității sau la care acesta a colaborat se constituie venituri la bugetul de stat.

Acesta este un fragment din Ordonanța de urgență nr. 24/2008 privind accesul la propriul dosar și deconspirarea Securității. Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

;
se încarcă...