Articolul 12 va avea următorul cuprins: - " -
Art. 12.
- Modificări (1)

(1) Beneficiază de prevederile prezentului decret-lege și persoanele care întrunesc condițiile prevăzute la art. 1 alin. (1) lit. a) și b), chiar dacă au domiciliul în străinătate, în condițiile în care și-au păstrat cetățenia română.

(2) Stabilirea acestor drepturi se poate face de către oficiile juridice ale direcțiilor generale de muncă și protecție socială, cu consultarea conducerii centrale a Asociației Foștilor Deținuți Politici din România - A.F.D.P.R. și numai pe bază de documente prezentate în original, din care să rezulte clar perioadele de detenție.

(3) Drepturile prevăzute la art. 1 alin. (1) lit. a) și b) se acordă de la data intrării în vigoare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 41/1997, dar nu mai mult de un an înainte de data înregistrării cererii la direcțiile generale de muncă și protecție socială."

Acesta este un fragment din Ordonanța de urgență nr. 41/1997 pentru modificarea și completarea Decretului-lege nr. 118/1990 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurată cu începere de la 6 martie 1945, precum și celor deportate în străinătate ori constituite în prizonieri. Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

Pot fi de interes:

Ordonanță de urgență 41/1997:
Art I
Art 3 "
Art 4 "
Art 10 "
Art 12 "
Art 14 "
Art 14^1 "
Art 18 "
Art 19 "
Art II
Art III
;
se încarcă...