Art 64 Accesibilitate | Lege 448/2006

Acesta este un fragment din Legea nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap. Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

Cumpără forma actualizată
  •  

Accesibilitate -
Art. 64.
- Jurisprudență

(1) Pentru a facilita accesul neîngrădit al persoanelor cu handicap la transport și călătorie, până la 31 decembrie 2010, autoritățile administrației publice locale au obligația să ia măsuri pentru:

a) adaptarea tuturor mijloacelor de transport în comun aflate în circulație; Jurisprudență

b) adaptarea tuturor stațiilor mijloacelor de transport în comun conform prevederilor legale, inclusiv marcarea prin pavaj tactil a spațiilor de acces spre ușa de intrare în mijlocul de transport;

c) montarea panourilor de afișaj corespunzătoare nevoilor persoanelor cu handicap vizual și auditiv în mijloacele de transport public;

d) imprimarea cu caractere mari și în culori contrastante a rutelor și a indicativelor mijloacelor de transport în comun.

(2) În termen de 6 luni de la data intrării în vigoare a prezentei legi, toți operatorii de taxi au obligația să asigure cel puțin o mașină adaptată transportului persoanelor cu handicap care utilizează fotoliul rulant.

(3) Constituie discriminare refuzul conducătorului de taxi de a asigura transportul persoanei cu handicap și a dispozitivului de mers.

(4) Până la data de 31 decembrie 2007, autoritățile administrației publice locale competente au obligația să ia măsuri pentru:

a) adaptarea trecerilor de pietoni de pe străzile și drumurile publice conform prevederilor legale, inclusiv marcarea prin pavaj tactil;

b) montarea sistemelor de semnalizare sonoră și vizuală la intersecțiile cu trafic intens.

(5) Câinele-ghid care însoțește persoana cu handicap grav are acces liber și gratuit în toate locurile publice și în mijloacele de transport.

(6) Până la data de 31 decembrie 2010, administratorii infrastructurii feroviare și operatorii de transport feroviar au următoarele obligații:

a) să adapteze cel puțin un vagon și stațiile principale de tren, pentru a permite accesul persoanelor cu handicap care utilizează fotoliul rulant; Puneri în aplicare (1)

b) să marcheze prin pavaj tactil contrastant căile spre peroanele de îmbarcare, ghișee sau alte utilități.

Acesta este un fragment din Legea nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap. Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

Pot fi de interes:

Lege 448/2006:
Art 54 Centre pentru persoanele cu handicap
Art 55 Centre pentru persoanele cu handicap
Art 56 Centre pentru persoanele cu handicap
Art 57 Prestații sociale pentru persoanele cu handicap
Art 58 Prestații sociale pentru persoanele cu handicap
Art 59 Obligațiile persoanelor cu handicap, ale familiei sau reprezentanților legali
Art 60 Obligațiile persoanelor cu handicap, ale familiei sau reprezentanților legali
Art 61 Accesibilitate
Art 62 Accesibilitate
Art 63 Accesibilitate
Art 64 Accesibilitate
Art 65 Accesibilitate
Art 66 Accesibilitate
Art 67 Accesibilitate
Art 68 Accesibilitate
Art 69 Accesibilitate
Art 70 Accesibilitate
Art 71 Accesibilitate
Art 72 Orientare, formare profesională, ocupare și angajare în muncă
Art 73 Orientare, formare profesională, ocupare și angajare în muncă
Art 74 Orientare, formare profesională, ocupare și angajare în muncă
;
se încarcă...