Cumpără forma actualizată
  •  

Art. 5. -

(1) Plata alocațiilor de stat pentru copii școlari stabilite până la data de 31 decembrie 2007, care au fost achitate din bugetul Ministerului Educației, Cercetării și Tineretului și neridicate, se efectuează în continuare prin Compania Națională "Poșta Română" - S.A., pe baza filelor cec pentru plata alocațiilor de stat pentru copii școlari care au fost distribuite elevilor prin unitățile de învățământ.

(2) Compania Națională "Poșta Română" - S.A. va plăti alocațiile de stat pentru copii școlari restante, cu respectarea termenului legal de prescripție, din sumele primite în conturile deschise la Trezoreria Statului, atât de la Ministerul Educației, Cercetării și Tineretului, cât și de la "Bancpost" - S.A.

(3) Cheltuielile pentru plata alocației de stat pentru copii din sumele primite de la "Bancpost" - S.A., aferente alocațiilor de stat pentru copii neridicate până la 31 decembrie 2007, se calculează prin aplicarea unui coeficient de 1,3% din valoarea sumelor achitate lunar și se finanțează din bugetul Ministerului Educației, Cercetării și Tineretului. Plata se face în luna următoare, pe baza deconturilor primite de la Compania Națională "Poșta Română" - S.A.

(4) Din conturile deschise la Trezoreria Statului, Compania Națională "Poșta Română" - S.A. ridică sumele în numerar necesare achitării alocațiilor de stat pentru copii, pe baza programărilor depuse la unitățile Trezoreriei Statului la care sunt deschise conturile respective. Pentru sumele în numerar ridicate de Compania Națională "Poșta Română" - S.A. din conturile deschise la Trezoreria Statului nu se percep comisioane.

(5) În primele 5 zile lucrătoare ale fiecărei luni Compania Națională "Poșta Română" - S.A. va depune în conturile distincte deschise la Trezoreria Statului sumele în numerar ridicate în luna precedentă pentru achitarea alocațiilor de stat pentru copii rămase neutilizate.

(6) Lunar, Compania Națională "Poșta Română" - S.A. va vira Ministerului Educației, Cercetării și Tineretului sumele prescrise.

Acesta este un fragment din Hotărârea nr. 577/2008 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 61/1993 privind alocația de stat pentru copii, precum și pentru reglementarea modalităților de stabilire și plată a alocației de stat pentru copii. Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

Pot fi de interes:

Hotărâre 577/2008:
Art 1
Art 2
Art 3
Art 4
Art 5
Art 6
;
se încarcă...