Art 108 Răspunderi și sancțiuni | Codul Silvic

Acesta este un fragment din Codul Silvic din 2008. Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

Cumpără forma actualizată
sau autentifică-te
  •  

Răspunderi și sancțiuni -
Art. 108.
- Modificări (1), Respingeri de neconstituționalitate (2), Jurisprudență relevantă (1), Referințe în jurisprudență (7), Reviste (1)

(1) Tăierea, ruperea, distrugerea, degradarea ori scoaterea din rădăcini, fără drept, de arbori, puieți sau lăstari din fondul forestier național și din vegetația forestieră situată pe terenuri din afara acestuia, indiferent de forma de proprietate, constituie infracțiune silvică și se sancționează după cum urmează: Referințe în jurisprudență (7)

a) cu închisoare de la 6 luni la 4 ani sau cu amendă, dacă valoarea prejudiciului produs este de cel puțin 5 ori mai mare decât prețul mediu al unui metru cub de masă lemnoasă pe picior la data constatării faptei; Respingeri de neconstituționalitate (2), Jurisprudență relevantă (1), Referințe în jurisprudență (49), Reviste (1)

b) cu închisoare de la 6 luni la 4 ani, dacă valoarea prejudiciului produs este mai mică decât limita prevăzută la lit. a), dar fapta a fost săvârșită de cel puțin două ori în interval de un an, iar valoarea cumulată a prejudiciului produs depășește limita prevăzută la lit. a); Respingeri de neconstituționalitate (3), Referințe în jurisprudență (8)

c) cu închisoare de la 2 ani la 6 ani, dacă valoarea prejudiciului produs este de cel puțin 20 de ori mai mare decât prețul mediu al unui metru cub de masă lemnoasă pe picior la data constatării faptei; Jurisprudență relevantă (2), Referințe în jurisprudență (15), Reviste (1)

d) cu închisoare de la 4 ani la 16 ani, dacă valoarea prejudiciului produs este de cel puțin 50 de ori mai mare decât prețul mediu al unui metru cub de masă lemnoasă pe picior, la data constatării faptei. Respingeri de neconstituționalitate (1), Jurisprudență relevantă (6), Referințe în jurisprudență (21)

(2) Maximul pedepselor prevăzute la alin. (1) se majorează cu 3 ani, în cazul în care faptele au fost săvârșite în următoarele împrejurări: Referințe în jurisprudență (2)

a) de două sau mai multe persoane împreună; Referințe în jurisprudență (18)

b) de o persoană având asupra sa o armă sau o substanță narcotică ori paralizantă; Jurisprudență relevantă (2), Referințe în jurisprudență (5)

c) în timpul nopții; Referințe în jurisprudență (5)

d) în pădurea situată în arii naturale protejate de interes național. Referințe în jurisprudență (2)

(3) În cazul în care infracțiunile prevăzute la alin. (1) au fost săvârșite cu știrea sau cu acordul personalului silvic, nivelul minim valoric al prejudiciului pentru calificarea faptei ca infracțiune silvică se stabilește la o valoare de 2,5 ori mai mare decât prețul mediu al unui metru cub de masă lemnoasă pe picior la data constatării faptei. Referințe în jurisprudență (1)

(4) Tentativa se pedepsește.

Acesta este un fragment din Codul Silvic din 2008. Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

Pot fi de interes:

Codul Silvic:
Art 98 Modalități de sprijin pentru dezvoltarea durabilă a pădurilor
Art 99 Modalități de sprijin pentru dezvoltarea durabilă a pădurilor
Art 100 Modalități de sprijin pentru dezvoltarea durabilă a pădurilor
Art 101 Modalități de sprijin pentru dezvoltarea durabilă a pădurilor
Art 102 Controlul aplicării și respectării regimului silvic
Art 103 Controlul aplicării și respectării regimului silvic
Art 104 Răspunderi și sancțiuni
Art 105 Răspunderi și sancțiuni
Art 106 Răspunderi și sancțiuni
Art 107 Răspunderi și sancțiuni
Art 108 Răspunderi și sancțiuni
Art 109 Răspunderi și sancțiuni
Art 110 Răspunderi și sancțiuni
Art 111 Răspunderi și sancțiuni
Art 112 Răspunderi și sancțiuni
Art 113 Răspunderi și sancțiuni
Art 114 Răspunderi și sancțiuni
Art 115 Răspunderi și sancțiuni
Art 116 Răspunderi și sancțiuni
Art 117 Răspunderi și sancțiuni
Art 118 Răspunderi și sancțiuni
Reviste:
Infracțiuni cuprinse în codurile silvice române din 1918 până în 2018
Practica instanțelor privind acordul de recunoaștere a vinovăției
Acordul de a presta o muncă neremunerată în folosul comunității - Comentariu (C.A. Galați, S. pen. - decizia nr. 352/A/2014)
;
se încarcă...