Desemnarea furnizorului de ultimă opțiune | Lege 13/2007

Acesta este un fragment din Legea energiei electrice nr. 13/2007 . Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

Energia electrică -
Desemnarea furnizorului de ultimă opțiune

Art. 50. - Referințe (1)

(1) Autoritatea competentă desemnează, pe baza unui regulament propriu, furnizorul de ultimă opțiune pentru o perioadă de la unu la 5 ani, începând cu 1 iulie 2007, și face publică lista cu furnizorii de ultimă opțiune pe pagina web a autorității competente și în Monitorul Oficial al României, Partea I.

(2) Furnizorul de ultimă opțiune poate fi furnizorul care furnizează energie electrică majorității consumatorilor casnici din zona licențiată a unui operator de distribuție.

(3) În cazul schimbării furnizorului precedent, ca urmare a unei numiri în conformitate cu dispozițiile alin. (2), contractele de furnizare încheiate cu clienții de către furnizorul precedent vor continua să se aplice în termenii, condițiile și la tarifele aplicabile la data schimbării.

(4) Furnizarea de energie electrică de către furnizorul de ultimă opțiune se face la tarife stabilite conform reglementărilor autorității competente.

Acesta este un fragment din Legea energiei electrice nr. 13/2007 . Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

Pot fi de interes:

Lege 13/2007:
Operatorul unei piețe centralizate de energie electrică
Distribuția energiei electrice
Operatorul de distribuție
Retransmiterea energiei
Limitarea sau întreruperea alimentării
Separarea activităților de distribuție și furnizare
Interdicții
Sistemele electroenergetice izolate
Furnizarea energiei electrice
Obligația furnizorului implicit privind contractele de furnizare
Desemnarea furnizorului de ultimă opțiune
Obligațiile furnizorului de ultimă opțiune
Furnizarea energiei electrice consumatorilor casnici și clienților comerciali mici a căror putere maximă aprobată prin avizul tehnic de racordare este de până la 100 kVA inclusiv
Obligația de contractare
Plata energiei furnizate
Răspunderile furnizorului
Obligațiile consumatorului de energie electrică
Drepturile consumatorului
Dreptul consumatorilor captivi de alegere a tarifelor
Protecția clienților vulnerabili
Măsurarea energiei electrice
;
se încarcă...