Cumpără forma actualizată
  •  

Salarizarea personalului militar și unele drepturi ale personalului civil -
Secțiunea a 5-a
Unele drepturi salariale ale personalului civil

Art. 47. - Admis recurs în interesul legii (1), Jurisprudență, Reviste (3)

Personalul civil din ministerele și instituțiile centrale prevăzute la art. 1 beneficiază de drepturile salariale reglementate în legislația aplicabilă în sectorul bugetar și de unele drepturi salariale prevăzute în prezenta lege.

Art. 48. - Jurisprudență

Funcțiile și meseriile prevăzute în actele normative care reglementează salarizarea personalului din aparatul ministerelor și al celorlalte organe centrale de stat, precum și a celui din unitățile bugetare vor fi folosite în raport de nevoi în cadrul ministerelor și instituțiilor centrale prevăzute la art. 47. Jurisprudență

Art. 49. - Jurisprudență, Reviste (1)

Personalul civil din ministerele și instituțiile centrale prevăzute la art. 47, care desfășoară activități în condiții similare cu cele ale cadrelor militare, beneficiază de primele, sporurile și indemnizațiile acordate acestora, potrivit prevederilor aplicabile cadrelor militare în activitate.

Art. 50. -

Pensionării militari și civili angajați în unități din sectoarele de apărare națională, ordine publică și siguranță națională sau în funcții cu atribuții în acest domeniu, din cadrul instituțiilor publice, beneficiază de sporul de vechime pentru vechimea totală în muncă, precum și de celelalte drepturi prevăzute de lege.

Art. 51. - Jurisprudență

Funcțiile specifice pentru personalul civil din structurile de apărare națională, ordine publică și siguranță națională sunt prevăzute în anexa nr. 6.

Acesta este un fragment din Legea nr. 138/1999 privind salarizarea și alte drepturi ale personalului militar din instituțiile publice de apărare națională, ordine publică și siguranță națională, precum și acordarea unor drepturi salariale personalului civil din aceste instituții. Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

Pot fi de interes:

Lege 138/1999:
Solda lunară a personalului militar
Indemnizații, prime, sporuri, premii și alte drepturi bănești ale personalului militar și civil
Drepturile bănești cuvenite personalului militar pe timpul studiilor și în alte situații
Drepturile bănești cuvenite personalului militar pe timpul concentrării
Unele drepturi salariale ale personalului civil
Reviste:
Personal contractual. Spor de dispozitiv acordat în baza contractului colectiv de muncă. Plată nedatorată
Personal contractual. Reîncadrare. Neincludere spor dispozitiv
Salarizare. Funcționar public. Spor de dificultate inclus în salariu prin dispoziția primarului. Legalitatea includerii sporului în salariul. Dispoziții legale abrogate ulterior rămânerii irevocabile a hotărârii
Admis recurs în interesul legii:
Decizia nr. 37/2009 privind examinarea recursului în interesul legii declarat de procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la interpretarea și aplicarea dispozițiilor art. 47 din Legea nr. 138/1999 privind salarizarea și alte drepturi ale personalului militar din instituțiile publice de apărare națională, ordine publică și siguranță națională, precum și acordarea unor drepturi salariale personalului civil din aceste instituții, cu modificările și completările ulterioare, raportat la art. 13 din același act normativ, cu referire la posibilitatea acordării indemnizației de dispozitiv lunare în cuantum de 25% din salariul de bază tuturor funcționarilor publici și personalului contractual care își desfășoară activitatea în domeniul administrației publice locale
;
se încarcă...