Sprijinul financiar nerambursabil pentru succes de public | Regulament

Acesta este un fragment din Regulamentul privind concursul de selecție a proiectelor cinematografice în vederea acordării de credite financiare directe pentru dezvoltare de proiecte, producție și distribuire de filme din 14.08.2006 . Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

Cumpără forma actualizată
sau autentifică-te
  •  

Acordarea sprijinului financiar nerambursabil -
SECȚIUNEA I
Sprijinul financiar nerambursabil pentru succes de public

Art. 59. -

(1) Sprijinul financiar nerambursabil pentru succes de public se acordă la solicitarea producătorilor și regizorilor unui film, separat, în proporție egală, pentru realizarea unui nou proiect cinematografic, dacă acesta a fost declarat câștigător al concursului de selecție organizat în condițiile legii și ale prezentului regulament.

(2) Sprijinul financiar va fi acordat producătorilor și regizorilor pentru unul dintre filmele realizate împreună și care a înregistrat, în sălile de cinematograf sau alte săli destinate vizionării cu public, un număr de spectatori mai mare decât numărul de plătitori definit ca prag de referință pentru anul respectiv. Modificări (1)

(3) Pragul de referință pentru filmele românești se stabilește de Centrul Național al Cinematografiei la începutul fiecărui an, pe baza datelor statistice înregistrate în sălile de cinematograf din România în anul precedent, reprezentând media numărului de spectatori înregistrați la această categorie de filme. Modificări (2)

(4) Odată cu stabilirea pragului de referință anual, Centrul Național al Cinematografiei va calcula, pe baza datelor statistice înregistrate în sălile de cinematograf din țară, tariful mediu al biletelor de intrare din anul precedent, pentru această categorie de filme. Modificări (2)

(5) Centrul Național al Cinematografiei va comunica, până la data de 31 martie a anului în curs, pragul anual de referință și tariful mediu al biletelor de intrare, înregistrate în anul precedent, pentru filmele românești sau realizate în coproducție, în conformitate cu prevederile legii și ale prezentului regulament. Modificări (2)

Art. 60. -

(1) Cuantumul sprijinului financiar automat pentru succes de public se calculează, pentru fiecare film, prin înmulțirea numărului de spectatori, care a depășit pragul de referință stabilit în anul precedent, cu tariful mediu al biletelor de intrare înregistrat în aceeași perioadă de timp. Modificări (3)

(2) Sprijinul financiar automat pentru succes de public se acordă numai la cererea producătorului, exclusiv pentru producția unui nou film, în condițiile prevederilor legii și ale prezentului regulament.

(3) Această sumă se acordă separat, în proporție egală producătorului și regizorului filmului, pentru realizarea unui nou proiect cinematografic, dacă acesta a fost declarat câștigător al concursului de selecție organizat în condițiile legii și ale prezentului regulament.

(4) Sprijinul financiar automat pentru succes de public se acordă producătorilor doar pentru filmele românești sau realizate în coproducție cu participare românească.

(5) Sprijinul financiar automat pentru succes de public se acordă regizorilor și în situația filmelor în coproducție cu participare românească doar în cazul în care au încheiate contracte ferme.

Art. 61. -

(1) Sprijinul financiar automat pentru succes de public se acordă din Fondul cinematografic, în baza unui contract încheiat între Centrul Național al Cinematografiei și beneficiarii sprijinului.

(2) Sprijinul financiar automat pentru succes de public se acordă după încheierea contractului de creditare, pentru producția unui film ce se realizează potrivit prevederilor legii și ale prezentului regulament.

Art. 62. -

Sprijinul financiar automat pentru succes de public se acordă o singură dată, pentru același film, producătorilor și regizorilor acestuia.

Mergi la:
Prevederi generale
Comisiile de selecție a proiectelor cinematografice
Întocmirea dosarelor de concurs
Selecția scenariilor pentru filmele de ficțiune
Selecția scenariilor pentru filmele documentare și de animație
Selecția proiectelor cinematografice pentru filme de ficțiune, documentare și de animație, de lung și scurt metraj
Selecția dosarelor pentru dezvoltarea proiectelor de film
Acordarea creditelor directe pentru producție
Acordarea creditelor directe pentru dezvoltare de proiect
Sprijinul financiar nerambursabil pentru succes de public
Sprijinul financiar nerambursabil pentru calitatea artistică
Sprijinul financiar nerambursabil pentru distribuirea și exploatarea filmelor și pentru funcționarea cinematografelor de artă
Alte tipuri de sprijin financiar nerambursabil

Acesta este un fragment din Regulamentul privind concursul de selecție a proiectelor cinematografice în vederea acordării de credite financiare directe pentru dezvoltare de proiecte, producție și distribuire de filme din 14.08.2006 . Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

;
se încarcă...