Parlamentul României

Legea nr. 96/1998 privind proclamarea Zilei drapelului național

Modificări (...), Referințe (1)

Text publicat în M.Of. al României.

În vigoare de la 22 mai 1998

Acest document poate avea modificări ulterioare. Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

Cumpără forma actualizată
sau autentifică-te
  •  

Parlamentul României adoptă prezenta lege.

Art. 1. -

(1) Se proclamă ziua de 26 iunie Ziua drapelului național.

(2) Ziua drapelului național va fi marcată de către autoritățile publice și de celelalte instituții ale statului prin organizarea unor programe și manifestări cultural-educative, cu caracter evocator sau științific, consacrate istoriei patriei, precum și prin ceremonii militare specifice, organizate în cadrul unităților Ministerului Apărării Naționale și ale Ministerului de Interne.

Art. 2. -

(1) Guvernul și autoritățile administrației publice locale vor lua măsurile necesare pentru ca în această zi drapelul României să fie arborat, în conformitate cu prevederile Legii nr. 75/1994, și pentru buna desfășurare a acțiunilor prevăzute la art. 1 alin. (2).

(2) În capitală și în municipiile-reședință de județ se vor organiza ceremoniale publice de înălțare a drapelului României, pe baza normelor convenite între prefecturi, primării și comenduirile de garnizoană.

Art. 3. -

Cu prilejul sărbătoririi, în anul 1998, a Zilei drapelului național, Parlamentul României se va întruni în ședință solemnă.

Această lege a fost adoptată de Camera Deputaților în ședința din 10 martie 1998, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constituția României.
p. PREȘEDINTELE CAMEREI DEPUTAȚILOR
ANDREI IOAN CHILIMAN

Această lege a fost adoptată de Senat în ședința din 23 aprilie 1998, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constituția României.
p. PREȘEDINTELE SENATULUI
OLIVIU GHERMAN

București, 20 mai 1998.

Nr. 96.

Acest document poate avea modificări ulterioare. Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

;
se încarcă...