Universul Juridic nr. 11/2015

Administrarea interogatoriului în cazul persoanelor juridice - societăți cu răspundere limitată
de Bogdan Ionescu

05 noiembrie 2015

În versiunea gratuită textul este afișat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului.

Cumpără forma completă
  •  

[1] Ne-am propus în rândurile următoare să analizăm textul art. 355 noul C. proc. civ., îndeosebi alin. (2) al acestuia, și, mai exact, din perspectiva societăților cu răspundere limitată (brevitatis causa S.R.L.). Mai concret, ridicăm problema (încercând și declinarea unei soluții) dacă în cazul unei S.R.L. "asociații cu drept de reprezentare" vor fi citați in personam la interogatoriu ori, dimpotrivă, interogatoriul li se va comunica în prealabil (în scris).

[2] Apreciem că această chestiune este una de viu interes practic, nu doar din prisma faptului că (potrivit statisticilor ONRC) societatea cu răspundere limitată este forma de societate cu personalitate juridică cel mai frecvent constituită (și implicit întâlnită în cadrul raporturilor juridice). Pe de altă parte (iar practica ne-a demonstrat-o cu prisosință), interogatoriul comunicat în prealabil își pierde foarte mult din eficacitate în comparație cu interogatoriul administrat in personam - respectiv acel interogatoriu care își păstrează caracterul de surpriză și care plasează imediat și direct partea înaintea judecătorului.

..........


În versiunea gratuită textul este afișat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului.

;
se încarcă...