Revista de Drept social nr. 3/2016

Contestație la executare. Tardivitate. Decizie de constituire a debitului și decizie de revocare a drepturilor de pensie, Editura Rosetti
de Curtea de Apel Târgu Mureș

23 septembrie 2016

În versiunea gratuită textul este afișat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului.

Cumpără forma completă
  •  

Deși actul de executare este subsecvent deciziei de constituire a debitului și deciziei de revocare a drepturilor de pensie, atacarea acestora nu are efect suspensiv privitor la executarea silită. Dispozițiile Legii nr.. 263/2010 trimit expres la dispozițiile Codului de procedură fiscală, dispoziții care capătă caracter special și derogator, astfel că termenele și condițiile nu pot fi altele decât cele cuprinse în norma legală citată anterior.

Sub nr. xxx a fost înregistrată la Tribunalul Harghita contestația reclamantului XX în contradictoriu cu pârâta Casa Județeană de Pensii Harghita, prin care s-a solicitat suspendarea executării silite inițiată în dosarul execuțional nr. 49/P/2015 a Casei Județene de Pensii Harghita, până la soluționarea definitivă a dosarului nr. 2063/96/2014 aflat pe rolul Tribunalului Harghita.

Prin Sentința civilă nr. (…) Tribunalul Harghita a admis contestația la executare formulată de către reclamant și, în consecință, a suspendat executarea silită inițiată în dosarul execuțional nr. 49/P/2015 a Casei Județene de Pensii Harghita, până la soluționarea definitivă a dosarului nr. 2063/96/2014, aflat pe rolul Tribunalului Harghita.

Pentru a pronunța această hotărâre Tribunalul a reținut următoarele:

Cu privire la tardivitatea formulării contestației:

..........


În versiunea gratuită textul este afișat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului.

;
se încarcă...