Art 5 Constituirea Fondului special al drumurilor publice | Lege 118/1996

Acesta este un fragment din Legea nr. 118/1996 privind constituirea și utilizarea Fondului special al drumurilor publice. Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

Cumpără forma actualizată
  •  

Constituirea Fondului special al drumurilor publice -
Art. 5.
- Modificări (4)

Obligația calculării și vărsării sumelor rezultate din aplicarea prevederilor art. 4 alin. 1 pct. 1 și 2 revine producătorilor și importatorilor, persoane fizice și persoane juridice, indiferent de forma de organizare, de titularul dreptului de proprietate și de deținătorul produsului importat.

Suma datorată se stabilește:

a) la data livrării de către producători;

b) la data efectuării formalităților de vămuire pentru produsele din import.

Obligația vărsării sumelor fixe anuale, prevăzute la art. 4 alin. 1 pct. 3, revine tuturor proprietarilor de autovehicule și remorci, persoane fizice și persoane juridice, indiferent de data achiziționării, cu excepția instituțiilor publice și a agenților economici care efectuează transport de călători în comun, a proprietarilor de autovehicule și remorci radiate din circulație sau neutilizate temporar în construcții sau în agricultură, ca urmare a întreruperii activităților productive, datorate caracterului sezonier și calamităților. Durata radierii din circulație sau a neutilizării temporare nu trebuie să fie mai mică de 3 luni în cursul unui an, cu excepția rulotelor turistice care sunt scutite de plata sumelor fixe anuale. Respingeri de neconstituționalitate (1)

Pentru autovehiculele și remorcile care, în condițiile actualei legi, sunt înscrise în circulație sau utilizate mai puțin de un an, cuantumul sumei de plată se determină proporțional cu durata de circulație, calculată în luni întregi.

Sunt, de asemenea, exceptate persoanele cu handicap, proprietare ale unui singur autoturism sau ale unei singure autoutilitare amenajate pentru persoanele cu handicap și avizate de Regia Autonomă "Registrul Auto Român".

Acesta este un fragment din Legea nr. 118/1996 privind constituirea și utilizarea Fondului special al drumurilor publice. Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

Pot fi de interes:

Lege 118/1996:
Art 1 Dispoziții generale
Art 2 Dispoziții generale
Art 3 Dispoziții generale
Art 4 Constituirea Fondului special al drumurilor publice
Art 5 Constituirea Fondului special al drumurilor publice
Art 6 Constituirea Fondului special al drumurilor publice
Art 7 Constituirea Fondului special al drumurilor publice
Art 8 Repartizarea sumelor din Fondul special al drumurilor publice
Art 9 Repartizarea sumelor din Fondul special al drumurilor publice
Art 10 Dispoziții comune și tranzitorii
Art 11 Dispoziții comune și tranzitorii
Art 12 Dispoziții comune și tranzitorii
Art 13 Dispoziții comune și tranzitorii
Art 14 Dispoziții comune și tranzitorii
Art 15 Dispoziții comune și tranzitorii
;
se încarcă...