Săptămânalul de drept nr. 8/2017

Informații utile referitoare la tichetele de masă
de Mădălina Moceanu

24 februarie 2017

În versiunea gratuită textul este afișat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului.

Cumpără forma completă
  •  

Așa după cum este binecunoscut, tichetele de masă reprezintă în prezent cea mai răspândită modalitate de a le acorda angajaților un venit suplimentar lunar.

Având în vedere interesul constant al cititorilor noștri legat de acest subiect, în prezentul articol ne-am propus să prezentăm punctual câteva informații de interes, sperăm noi, referitoare la tichetele de masă.

Care este destinația legală a tichetelor de masă?

Tichetele de masă sunt destinate exclusiv alocației individuale de hrană și sunt suportate integral pe costuri de angajator.

Așadar, salariații care au primit tichete de masă nominale sunt singurele persoane îndreptățite să le utilizeze, în exclusivitate pentru achitarea mesei sau pentru achiziționarea de produse alimentare în unități de alimentație publică, magazine alimentare, cantine-restaurant, bufete (care au încheiat contracte de prestare a serviciilor cu unitățile emitente de tichete de masă).

Cine poate (sau nu) beneficia de tichete de masă?

Potrivit legiuitorului, salariații din cadrul societăților comerciale, regiilor autonome și din sectorul bugetar, precum și din cadrul unităților cooperatiste și al celorlalte persoane juridice sau fizice care încadrează personal prin încheierea unui contract individual de muncă (denumite în continuare angajator), pot primi o alocație individuală de hrană, acordată sub forma tichetelor de masă.

Așadar, chiar din modul de redactare al textului de lege mai sus amintit, reținem că acordarea tichetelor de masă de către angajator către salariați este facultativă, nu obligatorie, angajatorul având libertatea de a decide dacă acordă tichete de masă și sub ce formă, în urma consultării cu salariații, prin organizațiile sindicale legal constituite sau prin reprezentanții salariaților, după caz.

În schimb, trebuie reținut că, în cazul în care tichetele de masă se acordă de către un angajator, potrivit Codului muncii, tichetele de masa pot fi acordate doar salariatilor care au functia de baza la angajatorul respectiv, chiar dacă aceștia lucrează cu normă întreagă sau parțială.

..........


În versiunea gratuită textul este afișat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului.

;
se încarcă...