Judecătoria Caracal

Sentința penală nr. 60/2017 - refuzul și sustragerea de la recoltare a probelor biologice

În versiunea gratuită textul este afisat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului sau cumpărați documentul în formă completă.

Cumpără forma completă

sau autentifică-te

  •  

SURSA: portal.just.ro

Ședința publică din data de 06 martie 2017

Prin rechizitoriul nr..../P/2014 din data de 30.09.2016 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal și înregistrat pe rolul acestei instanțe sub nr. de dosar.../207/2016, a fost trimis în judecată în stare de liberate inculpatul S.P., pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice și ultraj, prev. de art. 335 alin. (1) C. pen., art. 337 alin. (1) C. pen., art. 257 alin. (1) și (4) C. pen., cu aplicarea art. 38 C. pen. și art. 41 alin. (1) și (3) C. pen.

Din actul de sesizare al instantei se reține următoarele:

1. La data de 12.02.2014, lucrători din cadrul Poliției oraș Drăgănești-Olt - Compartimentul Poliție Rutieră au constatat că inculpatul S.P. a condus autoturismul marca Fiat Bravo, cu nr. de înmatriculare P-......-PH, fără a poseda permis de conducere, pe drumurile publice, provocând un accident rutier pe raza localității Dăneasa, respectiv pe DJ 546.

Având în vedere că inculpatul nu deținea permis de conducere și totodată se afla în stare de ebrietate, organele poliției rutiere i-au solicitat acestuia să fie testat cu aparatul etilotest, precum și să-i fie recoltate probe biologice, însă inculpatul S.P. a refuzat. În aceeași împrejurare, inculpatul s-a manifestat violent față de organele de constatare, amenințându-i verbal pe aceștia cu fapte de violență ce vor fi îndreptate împotriva lor și a membrilor familiilor acestora.

Manifestările violente ale inculpatului S.P., la adresa organelor de cercetare penală au continuat și in sediul Politiei orașului Drăgănești Olt, acestea constând în injurii si amenințări cu fapte de violență. Manifestările violente continue, îndreptate împotriva agenților de poliție P.D. și R.B. au creat acestora din urmă o puternică stare de temere. Astfel, agentului de poliție R.B., inculpatul i-a transmis amenințări cu moartea, în mod direct, în sensul că „îi ia glanda, chiar dacă face pușcărie, că știe unde locuiește acesta și că îi dă foc la casă și familie”. Privind pe agentul de poliție P.D. D.l, inculpatul S.P. l-a amenințat pe acesta spunându-i că „îl omoară, atât pe el cât și pe familia sa și că îi va incendia locuința”.

Cu ocazia cercetării locului faptei și locului unde a fost găsit inculpatul, în urma examinării autoturismului condus de acesta, au fost identificate pete de sânge în autovehicul, iar într-un recipient din plastic a fost găsit un lichid roșiatic cu miros asemănător alcoolului.

Cu toate că agenții constatatori i-au solicitat în mai multe rânduri inculpatului să fie testat cu aparatul etilotest si să fie transportat la sediul Spitalul municipiului Caracal, pentru a-i fi recoltate mostre biologice, acesta a refuzat.

Din adresa cu nr. 7368 din data de 17.02.2014, a rezultat că inculpatul nu figura cu permis de conducere de nicio categorie.

Audiat în cauză, inculpatul nu a recunoscut săvârșirea faptelor, precizând că nu este autorul acestora și că acestea ar fi fost comise de o persoană pe nume „Costel”, fără ca inculpatul să o individualizeze, iar din ansamblul probatoriului administrat în cauză a rezultat că inculpatul a avut o atitudine nesinceră, susținerile acestuia neputând fi coroborate cu alte mijloace de probă.

Mai mult, situația de fapt expusă mai sus a fost confirmată și de către martorii P.V., S.R.D., S.A. și A.I..

..........


În versiunea gratuită textul este afisat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului sau cumpărați documentul în formă completă.

;
se încarcă...