Judecătoria Caracal

Sentința penală nr. 59/2017 - conducerea unui autovehicul fără permis

În versiunea gratuită textul este afisat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului sau cumpărați documentul în formă completă.

Cumpără forma completă

sau autentifică-te

  •  

SURSA: portal.just.ro

Ședința publică din data de 06 martie 2017

Prin rechizitoriul nr..../P/2014 din 12.12.2016 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal și înregistrat pe rolul acestei instanțe la data de 22.12.2016 sub nr. de dosar.../207/2016, a fost trimis în judecată în stare de liberate inculpatul D.M., cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, prev. de art. 335 alin. (1) C. pen.

Din actul de sesizare al instantei se reține că la data de 16.04.2016, organele de poliție din cadrul IPJ Olt - Serviciul Rutier s-au sesizat cu privire la faptul că în aceeași zi, inculpatul D.M. a condus autoturismul pe DC 150, pe raza localității Drăghiceni, jud. Olt, iar la intersecția cu DN6 - E70, din cauza faptul că nu s-a asigurat, nu a acordat prioritate de trece autoutilitarei ..., intrând în coliziune cu aceasta.

În urma accidentului unul dintre pasagerii din autoturismul - numita G.V. a fost transportată cu ambulanța la Spitalul Mun. Caracal, însă aceasta nu a suferit leziuni traumatice, nu a rămas internată în spital și în urma căutărilor efectuate de către organele de cercetare penală, aceasta a precizat verbal că nu are pretenții de natură penală sau materială de la conducătorul auto vinovat de producerea accidentului rutier și nu a suferit vătămări corporale.

După producerea accidentului, inculpatul a abandonat autoturismul, fiind găsit ulterior la domiciliul său.

Martorul D.L. a declarat faptul că în data de 16.04.2014, în timp ce se afla la volanul autoutilitarei ..., pe DN6 - E70, la intersecția de DC 150, ce face legătura cu localitatea Drăghiceni, jud. Olt, a observat că din partea stângă a apărut, în mod neașteptat, un autoturism, fără să se asigure, motiv pentru care l-a lovit pe acesta în partea din spate. Martorul mai precizează că șoferul autoturismului a coborât din autoturism și a fugit pe câmp, iar la scurt timp a ajuns ambulanța care a transportat o pasageră de sex femeiesc la spital. Ulterior, martorul, fiindu-i prezentate fotografii de către organele de cercetare penală, l-a recunoscut pe inculpatul D.M. ca fiind șoferul autoturismului.

Martorul C.G. a precizat faptul că în data de 16.04.2014, se afla împreună cu soția sa G.V. în centrul comunei Celaru, jud. Dolj, pentru a căuta un autoturism care să-i transporte în localitatea Drăghiceni, jud. Olt. S-a urcat în autoturismul inculpatului D.M., condus de către acesta din urmă și au ajuns în localitatea Drăghiceni, după care s-au întors cu același autoturism, condus tot de către inculpat. Acesta mai precizează că la intersecția cu drumul E70 au fost acroșați de către o autoutilitară, iar inculpatul a fugit de la locul accidentului, abandonând mașina. Acesta mai precizează că numita G.V. a fost transportată la Spitalul mun. Caracal, iar ulterior a fost de față când organele de poliție au efectuat verificări, confirmând că șoferul autoturismului era inculpatul D.M.

Martorul L.G.I. a precizat faptul că în data de 16.04.2014, inculpatul D.M. i-a adus cu mașina la domiciliul său de pe raza localității Drăghiceni, pe socrii săi C.G. și G.V., după care au plecat cu același autoturism, la volan aflându-se tot inculpatul D.M.

Martora G.V., în ciuda căutărilor repetate, nu a putut fi audiată în prezenta cauză însă, a precizat verbal organelor de cercetare penală faptul că nu a suferit vătămări corporale și nu are niciun fel de pretenție materială sau morală de la conducătorul auto care a provocat accidentul.

Din adresa din 29.01.2016, rezultă că inculpatul D.M. nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

..........


În versiunea gratuită textul este afisat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului sau cumpărați documentul în formă completă.

;
se încarcă...