Înalta Curte de Casație și Justiție - Secția Penală

Decizia nr. 247/2017 - contestație la executare (art. 598 noul C. proc. pen.)

În versiunea gratuită textul este afisat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului sau cumpărați documentul în formă completă.

Cumpără forma completă

sau autentifică-te

  •  

SURSA: scj.ro

Deliberând asupra cauzei de față;

În baza lucrărilor din dosar, constată următoarele:

Prin sentința penală nr. 13 din data de 13.01.2014 pronunțată în Dosarul nr. x/2/2013, Curtea de Apel București, secția a II-a penală, a admis sesizarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București și a recunoscut sentința din Dosarul nr. VI/III pronunțată la 26.10.2011 de Curtea cu juri din Provincia Anvers, definitivă la 03.04.2012, prin care A. a fost condamnat la 26 ani închisoare și interzicerea pentru totdeauna a unor drepturi și a dispus transferarea condamnatului în vederea executării într-un penitenciar din România.

Totodată i-a fost aplicată persoanei transferabile pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prev. de art. 64 alin. (1) lit. a) teza a II-a, lit. b) și e) C. pen.

I-a fost aplicată persoanei transferabile pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art. 64 alin. (1) lit. a) teza a II-a, lit. b) și e) C. pen., pe o perioadă de 10 ani după executarea ori considerarea ca executată a pedepsei principale. S-a dedus din pedeapsă perioada executată de la 03.06.2009 la zi.

La data de 13.09.2016 a fost înregistrată pe rolul Curții de Apel București, secția I penală, sub nr. x/2/2016 (x/2016), cererea de contestație la executare formulată de petentul condamnat A., prin care a solicitat, în temeiul art. 598 alin. (1) lit. d) C. proc. pen., să se constate că a fost condamnat la 26 ani închisoare pentru comiterea infracțiunii de omor de către o instanță din Belgia, iar în urma recunoașterii hotărârii de condamnare și transferarea sa în România în vederea continuării executării pedepsei, cu privire la liberarea condiționată îi sunt aplicabile dispozițiile legii penale române pe care le consideră ca fiind mai aspre în raport cu dispozițiile cuprinse în codul penal belgian apreciate mai favorabile cu privire la executarea pedepsei.

..........


În versiunea gratuită textul este afisat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului sau cumpărați documentul în formă completă.

;
se încarcă...