Înalta Curte de Casație și Justiție - Secția Penală

Decizia nr. 71/A/2017 - abuz în serviciu contra intereselor publice (art. 248 C. pen.)

În versiunea gratuită textul este afisat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului sau cumpărați documentul în formă completă.

Cumpără forma completă

sau autentifică-te

  •  

SURSA: scj.ro

Deliberând asupra cauzei de față;

În baza lucrărilor din dosar, constată următoarele:

Prin decizia penală nr. 137/A din data de 2 februarie 2017 pronunțată de Curtea de Apel București, secția II-a penală, în Dosar nr. x/2/2017 (x/2017), în baza art. 431 alin. (1) C. proc. pen., a fost respinsă, ca inadmisibilă în principiu, contestația în anulare formulată de contestatorul-condamnat A. împotriva deciziei penale nr. 825 din 10 iunie 2015, pronunțată de Curtea de Apel București, secția I penală, în Dosarul nr. x/300/2010.

Potrivit art. 275 alin. (2) C. proc. pen., contestatorul-condamnat a fost obligat la plata sumei de 200 de lei către stat, cu titlu de cheltuieli judiciare.

În baza art. 275 alin. (6) C. proc. pen., cheltuielile judiciare reprezentând onorariul cuvenit apărătorului desemnat din oficiu, în cuantum de 260 lei, au rămas în sarcina statului.

Pentru a dispune astfel, Curtea de Apel București a reținut următoarele:

Prin sentința penală nr. 1199/F din 30.12.2013 pronunțată de Judecătoria sectorului 2 București, secția penală, în Dosarul nr. x/300/2010, în baza art. 26 rap. la art. 248, art. 2481 cu aplic. art. 41 alin. (2) C. pen., a fost condamnat inculpatul A. pentru săvârșirea infracțiunii continuate de complicitate la abuz în serviciu în formă calificată, la o pedeapsă principală de 7 ani închisoare și la pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 64 lit. a) teza a II-a, lit. b) și lit. c) C. pen., pe o perioadă de 5 ani.

În baza art. 71 C. pen., au fost interzise inculpatului exercitarea drepturilor prevăzute de art. 64 lit. a) teza a II-a, lit. b) și lit. c) C. pen., cu titlu de pedeapsă accesorie.

În temeiul art. 323 alin. (1) C. pen., a fost condamnat același inculpat la pedeapsa de 7 ani închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de asociere pentru săvârșirea de infracțiuni.

În baza art. 71 C. pen., s-a interzis inculpatului exercitarea drepturilor prevăzute de art. 64 lit. a) teza a II-a, lit. b) și lit. c) C. pen., cu titlu de pedeapsă accesorie.

În temeiul art. 34 lit. b) și art. 35 alin. (1) rap. la art. 33 lit. a) C. pen., s-au contopit pedepsele stabilite și i s-a aplicat inculpatului pedeapsa rezultantă principală de 7 ani închisoare și pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 64 lit. a) teza a II-a, lit. b) și lit. c) C. pen., pe o perioadă de 5 ani.

În baza art. 71 C. pen., s-a interzis inculpatului, cu titlu de pedeapsă accesorie, exercitarea drepturilor prevăzute de art. 64 lit. a) teza a II-a, lit. b) și lit. c) C. pen.

..........


În versiunea gratuită textul este afisat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului sau cumpărați documentul în formă completă.

;
se încarcă...