Comisia Europeană

Regulamentul de punere în aplicare nr. 679/2017 de încheiere a anchetei noi privind absorbția măsurilor vizând importurile de produse plate din oțeluri inoxidabile laminate la rece originare din Taiwan fără modificarea măsurilor în vigoare
Număr celex: 32017R0679

În vigoare de la 11 aprilie 2017

În versiunea gratuită textul este afisat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului sau cumpărați documentul în formă completă.

Cumpără forma completă

sau autentifică-te

  •  
COMISIA EUROPEANĂ,

având în vedere Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene,

având în vedere Regulamentul (UE) 2016/1036 al Parlamentului European și al Consiliului din 8 iunie 2016 privind protecția împotriva importurilor care fac obiectul unui dumping din partea țărilor care nu sunt membre ale Uniunii Europene ("regulamentul de bază"), în special articolul 9 alineatul (2) și articolul 12,

întrucât:

1. PROCEDURA

1.1. Măsurile în vigoare

(1) Prin Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2015/1429 al Comisiei, Comisia Europeană ("Comisia") a instituit o taxă antidumping definitivă asupra importurilor de produse plate din oțeluri inoxidabile laminate la rece originare din Republica Populară Chineză și din Taiwan. Nivelul taxei vamale aplicabile tuturor societăților din Taiwan a fost de 6,8%, cu excepția unui producător-exportator cu nivel al taxei vamale zero.

1.2. Cererea de deschidere a unei anchete noi privind absorbția măsurilor

(2) La data de 28 iunie 2016, Comisia a primit o cerere de deschidere a unei anchete noi privind absorbția măsurilor în vigoare, în temeiul articolului 12 din regulamentul de bază.

(3) Cererea a fost depusă de Asociația Europeană a Oțelului ("Eurofer") în numele unor producători care reprezintă peste 25% din producția totală a Uniunii de anumite produse plate din oțel laminate la rece.

(4) Eurofer a transmis dovezi suficiente care demonstrează că, după perioada anchetei inițiale, precum și înainte și după instituirea taxelor antidumping asupra importurilor de produs în cauză, prețurile de export au scăzut. Aceasta a împiedicat realizarea efectelor corective preconizate ale măsurilor în vigoare.

(5) Dovezile conținute în cerere au arătat că tendința de scădere a prețurilor de export nu putea fi explicată prin variațiile prețurilor materiei prime, ale cheltuielilor cu energia, ale cheltuielilor cu forța de muncă, ale nivelurilor taxelor vamale sau ale cursurilor de schimb.

(6) În plus, Eurofer a furnizat dovezi care arată că importurile de produs în cauză au continuat să pătrundă pe piața Uniunii în volume semnificative.

1.3. Redeschiderea anchetei antidumping

(7) La data de 11 august 2016, Comisia a anunțat o redeschidere a anchetei antidumping (1), printr-un aviz publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

(1) JO C 291, 11.8.2016.

1.4. Părțile interesate

(8) În avizul de redeschidere, Comisia a invitat părțile interesate să o contacteze pentru a participa la ancheta nouă. În plus, Comisia a informat în mod specific Eurofer, exportatorii, producătorii-exportatori și importatorii cunoscuți a fi interesați, precum și autoritățile țării în cauză, cu privire la deschiderea unei anchete noi privind absorbția măsurilor și i-a invitat să participe.

(9) Părților interesate li s-a oferit posibilitatea de a-și face cunoscute opiniile în scris și de a solicita să fie audiate de Comisie și/sau de consilierul-auditor pentru proceduri comerciale. Niciuna dintre părțile interesate nu s-a manifestat și nu a solicitat o audiere.

..........


În versiunea gratuită textul este afisat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului sau cumpărați documentul în formă completă.

;
se încarcă...