Comisia Europeană

Regulamentul nr. 627/2017 de modificare a anexelor II, III și V la Regulamentul (CE) nr. 396/2005 al Parlamentului European și al Consiliului în ceea ce privește limitele maxime de reziduuri pentru fenpiroximat, triadimenol și triadimefon din sau de pe anumite produse (Text cu relevanță pentru SEE)
Număr celex: 32017R0627

În vigoare de la 07 aprilie 2017

În versiunea gratuită textul este afisat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului sau cumpărați documentul în formă completă.

Cumpără forma completă

sau autentifică-te

  •  
COMISIA EUROPEANĂ,

având în vedere Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene,

având în vedere Regulamentul (CE) nr. 396/2005 al Parlamentului European și al Consiliului din 23 februarie 2005 privind conținuturile maxime aplicabile reziduurilor de pesticide din sau de pe produse alimentare și hrana de origine vegetală și animală pentru animale și de modificare a Directivei 91/414/CEE a Consiliului, în special articolul 14 alineatul (1) litera (a), articolul 17, articolul 18 alineatul (1) litera (b) și articolul 49 alineatul (2),

întrucât:

(1) Limitele maxime de reziduuri (LMR) pentru fenpiroximat au fost stabilite în partea A din anexa III la Regulamentul (CE) nr. 396/2005. LMR-urile pentru triadimenol și triadimefon au fost stabilite în anexa II și în partea B din anexa III la regulamentul respectiv.

(2) Pentru fenpiroximat, Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară, denumită în continuare "autoritatea", a emis un aviz motivat privind LMR-urile existente în conformitate cu articolul 12 alineatul (1) din Regulamentul (CE) nr. 396/2005(1). Aceasta a propus schimbarea definiției reziduului și a concluzionat că o serie de informații nu erau disponibile în ceea ce privește LMR-urile pentru fructe citrice, mere, pere, gutui, moșmoni, moșmoni japonezi, caise, cireșe, piersici, prune, struguri de masă, struguri de vin, căpșuni, mure, mure de câmp, zmeură, afine, merișoare, coacăze (negre, roșii și albe), agrișe, măceșe, dude, păducel spaniol, boabe de soc, tomate, ardei, pătlăgele vinete, castraveți, cornișoni, dovlecei, fasole boabe (proaspătă, cu păstăi), hamei, ficat și rinichi de bovine, ficat și rinichi de oaie și ficat și rinichi de capră și că era necesară o analiză suplimentară din partea responsabililor cu gestionarea riscurilor. Întrucât nu există niciun risc pentru consumatori, LMR-urile pentru respectivele produse ar trebui să fie stabilite în anexa II la Regulamentul (CE) nr. 396/2005 la nivelul existent sau la nivelul identificat de autoritate. Aceste LMR-uri vor fi reexaminate; reexaminarea va ține seama de informațiile disponibile în următorii doi ani de la data publicării prezentului regulament. Autoritatea a concluzionat că, în ceea ce privește LMR-urile pentru fructe nucifere, kumquat, avocado, cartofi, țelină de rădăcină, bame, pepeni galbeni, dovleci și fasole (proaspătă, fără păstăi), nu sunt disponibile niciun fel de informații și că este necesară o analiză suplimentară din partea responsabililor cu gestionarea riscurilor. LMR-urile pentru aceste produse ar trebui stabilite la limita specifică de determinare. Având în vedere informațiile suplimentare privind bunele practici agricole puse la dispoziție de Statele Unite după publicarea avizului motivat, LMR-urile pentru fructe citrice, migdale, mere, pere, cireșe și merișoare ar trebui să fie stabilite în anexa II la Regulamentul (CE) nr. 396/2005 la nivelul existent. Aceste LMR-uri vor fi reexaminate; reexaminarea va ține seama de informațiile disponibile în următorii doi ani de la data publicării prezentului regulament.

(1) Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară; Review of the existing maximum residue levels (MRLs) for fenpyroximate according to Article 12 of Regulation (EC) No 396/2005 [Reexaminarea limitelor maxime de reziduuri (LMR) existente pentru fenpiroximat, în conformitate cu articolul 12 din Regulamentul (CE) nr. 396/2005]. EFSA Journal 2015;14 (1) :4382.

(3) Pentru triadimenol, autoritatea a emis un aviz motivat privind LMR-urile existente în conformitate cu articolul 12 alineatul (1) din Regulamentul (CE) nr. 396/2005(2). Autoritatea a propus schimbarea definiției reziduului și a concluzionat că, în ceea ce privește LMR-urile pentru mere, struguri de masă, struguri de vin, căpșuni, afine, coacăze, agrișe, varză-nap, napi, tomate, ardei, pătlăgele vinete, castraveți, cornișoni, dovlecei, pepeni galbeni, dovleci, pepeni verzi, anghinare, semințe de rapiță, boabe de orz, boabe de ovăz, boabe de grâu, hamei, sfeclă de zahăr, mușchi, grăsime, ficat și rinichi de porcine, mușchi, grăsime, ficat și rinichi de bovine, mușchi, grăsime, ficat și rinichi de ovine, mușchi, grăsime, ficat și rinichi de caprine, mușchi, grăsime ficat și rinichi de pasăre, lapte de bovine, ovine, caprine și cabaline și ouă de păsări, anumite informații nu erau disponibile și că era necesară o analiză suplimentară din partea responsabililor cu gestionarea riscurilor. Întrucât nu există niciun risc pentru consumatori, LMR-urile pentru respectivele produse ar trebui să fie stabilite în anexa II la Regulamentul (CE) nr. 396/2005 la nivelul existent sau la nivelul identificat de autoritate. Aceste LMR-uri vor fi reexaminate; reexaminarea va ține seama de informațiile disponibile în următorii doi ani de la data publicării prezentului regulament. Autoritatea a concluzionat că, în ceea ce privește LMR-urile pentru banane, ananas, bame, varză de Bruxelles, praz, boabe de hrișcă, boabe de mei, boabe de sorg și boabe de cafea, nu sunt disponibile niciun fel de informații și că era necesară o analiză suplimentară din partea responsabililor cu gestionarea riscurilor. LMR-urile pentru aceste produse ar trebui stabilite la limita specifică de determinare.

(2) Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară; Review of the existing maximum residue levels (MRLs) for triadimenol according to Article 12 of Regulation (EC) No 396/2005 [Reexaminarea limitelor maxime de reziduuri (LMR) existente pentru triadimenol, în conformitate cu articolul 12 din Regulamentul (CE) nr. 396/2005]. EFSA Journal 2016;14 (1) :4377.

(4) Neincluderea substanței triadimefon în anexa I la Directiva 91/414/CEE este prevăzută în Decizia 2004/129/CE a Comisiei. Toate autorizațiile existente pentru produsele de protecție a plantelor care conțin substanța activă triadimefon au fost revocate. Prin urmare, în conformitate cu articolul 17 din Regulamentul (CE) nr. 396/2005 coroborat cu articolul 14 alineatul (1) litera (a) din respectivul regulament, LMR-urile stabilite pentru substanța activă respectivă în anexa II și în partea B din anexa III la respectivul regulament ar trebui eliminate.

..........


În versiunea gratuită textul este afisat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului sau cumpărați documentul în formă completă.

;
se încarcă...