Judecătoria Târgu Secuiesc

Sentința penală nr. 16/2017 - infracțiuni la regimul vamal (Legea nr. 141/1997, Legea nr. 86/2006)

În versiunea gratuită textul este afisat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului sau cumpărați documentul în formă completă.

Cumpără forma completă

sau autentifică-te

  •  

Ședința publică din data de 09 februarie 2017

Ministerul Public reprezentat de către procuror T.V. din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Secuiesc.

Pe rol fiind pronunțarea hotărârii în cauza penală privind pe inculpatul P.A., trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de deținerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit Titlului VII, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 40 litri alcool etilic, prev. de art. 2961 alin. (1) lit. l) din Legea nr. 571/2003, cu aplicarea art. 5 C. pen.

La apelul nominal făcut în ședința publică se constată lipsa părților.

Procedura legal îndeplinită.

S-a făcut referatul cauzei, după care:

Dezbaterile în fond au avut loc în ședința publică de la 19 ianuarie 2017, fiind consemnate în încheierea de ședință de la aceea dată, care face parte integrantă din prezenta hotărâre, când instanța având nevoie de timp pentru a delibera a amânat pronunțarea hotărârii pentru data de 2 februarie 2017, apoi la 9 februarie 2017, când în aceeași compunere a hotărât următoarele:

I N S T A N Ț A

Prin rechizitoriul nr. 705/P/2014 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Covasna, a fost trimis în judecată, în stare de libertate, inculpatul P.A., pentru infracțiunea de deținerea în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit Titlului VII, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita de 40 litri alcool etilic, prev. de art. 2961 alin. (1) lit. l) din Legea nr. 571/2003 cu aplicarea art. 5 C. pen.

În actul de sesizare s-a reținut, în fapt că investigațiile efectuate în cursul lunii iulie 2014 de câtre organele de poliție au relevat faptul că inculpatul P.A., are preocupări în domeniul comercializării alcoolului etilic deținut ilegal.

În data de 25 iunie 2015, inculpatul a fost depistat de câtre organele de poliție, pe raza localității Pădureni, ..., transportând cu autoturismul cu nr. înmatriculare ..., cantitatea de 48 litri de alcool etilic, fără marcaje, ori banderole fiscale.

Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului cu obligațiile fiscale accesorii în valoare de 1.365 lei respectiv 12 lei au fost achitate integral în perioada 18-19.08.2015.

Inculpatul a recunoscut și a regretat fapta comisă, recuperând integral prejudiciul creat părții vătămate - Statului Român - A.N.A.F. - D.G.R.F.P. Brașov - A.J.F.P. Covasna.

Situația de fapt mai sus menționată se susține cu următoarele mijloace de probă: proces-verbal de constatare a infracțiunii flagrante, procese-verbale de investigații, ordonanță de schimbare a încadrării juridice, referat cu propunere de punere în mișcare a acțiunii penale, adresa nr. 2902/19.08.2005, declarațiile inculpatului, dovadă de ridicare și de depunere în camera de corpuri delicte a I.P.J. Covasna.

În temeiul art. 346 alin. (1) C. proc. pen., s-a constatat legalitatea rechizitoriului cu nr. 705/P/2014 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Covasna, fiind respectate dispozițiile art. 328 C. proc. pen., a administrării probelor, cu respectarea dispozițiilor art. 114-123 din același cod, precum și actelor de urmărire penală, totodată dispunându-se începerea judecății în cauza privind pe inculpatul P.A., pentru infracțiunea de deținerea în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabil supuse marcării, potrivit Titlului VII, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita de 40 litri alcool etilic, prev. de art. 2961 alin. (1) lit. l) din Legea nr. 571/2003 cu aplicarea art. 5 C.pen.

Inculpatul P.A. s-a prezentat în fața instanței de judecată și, după ce s-a consultat cu avocatul ales, a solicitat aplicabilitatea dispozițiilor art. 375 și art. 396 alin. (10) C. proc. pen., declarația sa expresă fiind consemnată și atașată separat la dosarul cauzei procedându-se astfel la judecarea cauzei potrivit procedurii de recunoaștere a învinuirii.

Persoana vătămată/parte civilă a solicitat judecata în lipsă, potrivit înscrisului de la dosar.

S-a administrat proba cu înscrisuri în circumstanțiere, în acest sens fiind efectuat un raport de evaluare a inculpatului și s-a depus caracterizarea lui de la locul de muncă.

Analizând actele și lucrările dosarului, instanța reține că:

..........


În versiunea gratuită textul este afisat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului sau cumpărați documentul în formă completă.

;
se încarcă...