Tribunalul Iași

Decizia nr. 173/2017 - pretenții

În versiunea gratuită textul este afisat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului sau cumpărați documentul în formă completă.

Cumpără forma completă

sau autentifică-te

  •  

Ședința publică din data de 14 februarie 2017

Pe rol fiind judecarea cauzei civile privind pe apelant D.G.R.F.P. Iași - A.N.A.F. și pe intimat M.T., având ca obiect pretenții.

Dezbaterile au avut loc în ședința publică din data de 13.02.2017, când din lipsă de timp pentru deliberare s-a amânat pronunțarea pentru azi, 14.02.2017, când,

INSTANȚA

Prin încheierea civilă nr. 781 din 20.07.2016 pronunțată în Dosarul nr. x, Judecătoria Iași a admis cererea formulată de reclamantul D.G.R.F.P. Iași privind înființarea sechestrului asigurator asupra bunurilor mobile și imobile ale pârâtului M.T., până la concurența sumei de x lei.

Pentru a se pronunța astfel, instanța de fond a reținut următoarele:

Prin cererea înregistrată la data de 24.11.2015 reclamantul D.G.R.F.P. Iași - A.N.A.F. a chemat în judecată pârâtul M.T. solicitând obligarea acestuia la plata sumei de x lei, reprezentând prejudiciu adus bugetului de stat prin reținerea și nevirarea în termen de 30 de zile de la scadență a sumelor reprezentând impozite sau contribuții cu reținere la sursă.

Reclamantul și-a întemeiat acțiunea pe instituția răspunderii civile delictuale.

Prin aceeași cerere reclamantul a solicitat și instituirea sechestrului asigurător asupra bunurilor debitorului.

Instanța a pus în vedere reclamantului-creditor să achite cauțiune, conform art. 953 alin. (2) teza finală noul C. proc. civ.

Legal citat cu această obligație, reclamantul nu a indicat instanței faptul că nu datorează cauțiune.

..........


În versiunea gratuită textul este afisat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului sau cumpărați documentul în formă completă.

;
se încarcă...