Banca Națională a României - BNR

Circulara nr. 23/2016 privind lansarea în circuitul numismatic a unei monede din aur cu tema Istoria aurului - Buzduganul regelui Ferdinand I

Text publicat în M.Of. al României.

În vigoare de la 10 ianuarie 2017

Acest document poate avea modificări ulterioare. Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

Cumpără forma actualizată

sau autentifică-te

  •  

Art. 1. -

În conformitate cu prevederile Legii nr. 312/2004 privind Statutul Băncii Naționale a României, începând cu data de 27 decembrie 2016, Banca Națională a României va lansa în circuitul numismatic o monedă din aur cu tema Istoria aurului - Buzduganul regelui Ferdinand I.

Art. 2. -

Caracteristicile monedei sunt următoarele:

Valoare nominală 10 lei
Metal aur
Titlu 999‰
Formă rotundă
Diametru 13,92 mm
Greutate 1,224 g
Calitate proof
Cant zimțat

Aversul monedei redă un detaliu al buzduganului regelui Ferdinand I, inscripția "ROMANIA", stema României, valoarea nominală "10 LEI" și anul de emisiune "2016".

Reversul monedei prezintă portretul regelui Ferdinand I și inscripția "REGELE FERDINAND I".

Art. 3. -

Monedele din aur, ambalate în capsule de metacrilat transparent vor fi însoțite de broșuri de prezentare redactate în limbile română, engleză și franceză. Broșurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR și casierului central.

Art. 4. -

Monedele din aur cu tema Istoria aurului - Buzduganul regelui Ferdinand I au putere circulatorie pe teritoriul României.

Art. 5. -

Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede din aur se realizează prin sucursalele regionale București, Cluj, Iași și Timiș ale Băncii Naționale a României.

Președintele Consiliului de administrație al Băncii Naționale a României,
Mugur Constantin Isărescu

București, 27 decembrie 2016.

Nr. 23.

;
se încarcă...