Banca Națională a României - BNR

Circulara nr. 34/2005 privind punerea în circulație, în scop numismatic, a unei monede din aur cu valoarea nominală de 500 lei, emisiunea 50 de ani de la trecerea în eternitate a lui George Enescu

Modificări (...)

Text publicat în M.Of. al României.

În vigoare de la 29 septembrie 2005

Acest document poate avea modificări ulterioare. Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

Cumpără forma actualizată

sau autentifică-te

  •  

Art. 1. -

În conformitate cu prevederile Legii nr. 312/2004 privind Statutul Băncii Naționale a României și ale Ordonanței Guvernului nr. 45/1998 privind abilitarea Băncii Naționale a României de a pune în circulație emisiuni monetare cu caracter numismatic din metale prețioase, aprobată prin Legea nr. 244/1998, Banca Națională a României va pune în circulație, începând cu data de 26 septembrie 2005, o monedă din aur cu valoarea nominală de 500 lei, emisiunea "50 de ani de la trecerea în eternitate a lui George Enescu".

Art. 2. -

Caracteristicile monedei prevăzute la art. 1 sunt următoarele:

- formă: rotundă;

- metal: aur;

- titlu: 999/1.000;

- calitate: proof;

- greutate: 31,103 g;

- margine: netedă;

- diametru: 35 mm.

Aversul prezintă în centru inscripția "ROMÂNIA" și valoarea nominală a monedei, respectiv "500 LEI". Stema României și anul emisiunii "2005" sunt plasate în diagonală, pe un portativ stilizat, de formă circulară. Portativul conține un text muzical, precum și reprezentarea unui pian și a unei viori, instrumente la care George Enescu a excelat.

Reversul conține în centru portretul compozitorului, violonistului, pianistului și dirijorului George Enescu, înconjurat de inscripția semicirculară "GEORGE ENESCU 1881-1955". În dreapta este amplasată semnătura în facsimil a marelui compozitor.

Art. 3. -

Monedele din aur cu valoarea nominală de 500 lei, emisiunea "50 de ani de la trecerea în eternitate a lui George Enescu", ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoțite de un certificat de autenticitate, redactat în limba română și în limba engleză, semnat de guvernatorul Băncii Naționale a României și de casierul central, precum și de un pliant-broșură de prezentare a acestei emisiuni monetare.

Art. 4. -

Monedele din aur cu valoarea nominală de 500 lei, emisiunea "50 de ani de la trecerea în eternitate a lui George Enescu", au putere circulatorie pe teritoriul României.

Art. 5. -

Punerea în circulație, în scop numismatic, a monedelor din aur cu valoarea nominală de 500 lei, emisiunea "50 de ani de la trecerea în eternitate a lui George Enescu", se realizează prin ghișeele sucursalelor București, Cluj, Iași și Timiș ale Băncii Naționale a României.

p. Guvernatorul Băncii Naționale a României,
Florin Georgescu

București, 23 septembrie 2005.

Nr. 34.

Acest document poate avea modificări ulterioare. Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

;
se încarcă...